Donald Trump díjat alapít a szerinte hazug sajtónak

GettyImages-506980276
2018.01.03. 11:50

"Hétfőn 5 órakor kihirdetem AZ ÉV LEGTISZTESSÉGTELENEBB ÉS LEGKORRUPTABB MÉDIUMAI-DÍJAKAT. A díjazottak a Tisztességtelenség és a Rossz tudósítás műfajából kerülnek ki a Fake News Média különféle kategóriában. Maradjatok velünk!" - twittelte ki az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump helyi idő szerint kedd délután.

Trump arról nem írt semmit, hogyan szeretné megtenni, amit amerikai elnök előtte még soha nem tett meg a sajtóval. De az ötlet nem új: ahogy a Politico is írja, Trump már novemberben közölte: "Versenyt kéne szerveznünk, hogy melyik csatorna, ideértve a CNN-t, és nem számítva a Fox Newst, közli a legtisztességtelenebb, legkorruptabb és/vagy legtorzabb politikai anyagokat a ti kedvenc elnökötökről (rólam)".

Valószínűleg az sem véletlen, hogy Trump pont a Golden Globe-gála utáni napot jelölte meg a saját díjának kihirdetésére. 2017-ben, Trump megválasztása után nem sokkal, Meryl Streep ezen a gálán szólalt fel szenvedélyesen, azért bírálva a leendő elnököt, mert az kifigurázta a New York Times fogyatékkal élő riporterét, a mozgásszervi rendellenességét utánozva. "Azzal, hogy ezt az az ember tette aki a világ egyik legnagyobb tiszteletben tartott posztjára ül be hamarosan, legitimizálta az erőszakos viselkedést. Ez mélységesen elszomorít" - mondta a színésznő, akit Trump ezek után nem győzött pocskondiázni a nyilatkozataiban.

Streepet Trump egy támogatója azóta már az utcán is megalázta, a színésznő állításával szemben azt terjesztve több plakáton, hogy Streep tudott Harvey Weinstein zaklatási ügyeiről, mégsem szólalt fel. A plakát készítője később bevallotta: nincs tudomása arról, hogy ez valóban így lenne, csak "vissza akart ütni", amiért Streep szerinte arra használta fel új filmjét, hogy beszóljon Trumpnak.

(Borítókép:  Scott Olson / Getty Images Hungary)

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek