Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A három éve meghalt Andrassew Ivánra emlékeznek

2018.01.10. 13:26

Január 15-én Andrassew-napot tart az emlékének ápolására alakult civil társaság. Andrassew Iván író, újságíró, a Népszava főmunkatársa 2015-ben halt meg.

„Ivánt sokan szerették, amiért íróként, publicistaként, riporterként, polgárjogi aktivistaként egyaránt a tisztességes cselekvéslehetőségeit firtatta és mutatta fel. Az emlékének ápolására alakult társaságunk ezért minden évben kitüntet valakit, aki ugyancsak ezt az utat járja. Ő választhat egy példányt Andrassew legendás sámligyűjteményéből" – írják a társaság tagjai a Sámli-díjról közleményükben.

Tavaly Scipiades Erzsébet újságírónak ítélt a kuratórium egy Andrassew Iván által faragott míves sámlit, idén a hagyaték egy további darabját egy civil szervezet kapja.

Andrassew Iván
Andrassew Iván
Fotó: Sámli díj / Facebook

Az emlékesten Czene Gábor újságíró moderálásával pódiumbeszélgetésre kerül sor Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Egyesület elnöke, Jámbor András újságíró, a Kettős Mérce Egyesület vezetője és Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság alelnöke részvételével.

Ezt követően Péterfy Gergely író képzelt beszélgetése kerül színpadra, amelynek résztvevője a szerzőn kívül a közelmúltban elhunyt három kiváló újságíró, publicista, Andrassew Iván, Bächer Iván és Megyesi Gusztáv.

A Sámli-díjat Sárközi Tamás professzor, az Andrassew Iván emlékének ápolására alakult civil társaság tagja adja át.

Az esemény időpontja 2018. január 15., 19 óra, a helyszíne pedig a Spinoza Színház a Dob utca 15. alatt.