Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbünteti a YouTube az öngyilkost videózó vloggert

2018.01.11. 11:27

Ha nem is gyorsan, de döntött a YouTube Logan Paul ügyében. Mégpedig úgy, hogy megszakítanak minden üzleti együttműködést a népszerű vloggerrel, aki több mint egy hete Japában levideózott egy holttestet, majd a felvételeket közzétette a YouTube-on. Szerdán még csak annyit közölt a cég, hogy Logan Paul tette nem marad következmények nélkül, de mostanra az is kiderült, hogy mik is ezek. Az egyik, hogy Paul nem szerepelhet többé a YouTube Red-en, ami a YouTube előfizetéses csatornája.

A másik, hogy a tizenötmillió követővel rendelkező  vloggert kitették a Google Preferredből, vagyis abból az elit körből, ahová a legtöbb követővel rendelkező csatornák tartoznak. (Ez tulajdonképpen egy prémium hirdetési program.) Paul továbbra is kaphat hirdetési bevételeket, de a Google által értékesített top csatornák közül kikerül, vagyis elesik egy csomó pénztől.

Ahogy az Index is megírta, a youtuber Japánban felkereste az öngyilkosok erdejeként emlegetett Aokigaharát, amely – a Golden Gate híd mellett – az egyik legkedveltebb célpontja a meghalni vágyóknak. Az internetezők főleg arra akadtak ki, hogy a 15 perces útinapló jelentős részében egy vicces sapkában jópofáskodik, majd mutogatja az egyik öngyilkos holttestét. A videó kevesebb mint 24 óra alatt több mint hatmilliós nézettséget hozott, ezután a felháborodás hatására Paul törölte, később pedig elnézést kért miatta. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.