Salamon
-1 °C
13 °C

Rupert Murdoch fő problémája most az, hogy megsérült egy jachton

2018.01.18. 06:44 Módosítva: 2018.01.18. 06:45

Vitorlázás közben megsérült Rupert Murdoch médiamogul, aki otthonában lábadozik, írja az MTI a Vanity Fair alapján. A baleset még napokkal ezelőtt történt, a 86 éves Murdoch kórházba is került Los Angelesben.

A baleset körülményei és részletei egyelőre nem ismertek. Annyit tudni, hogy Murdoch az egyik fia, Lachlan jachtján pihent a Karib-tengeren, és súlyos hátsérüléssel került kórházba.

Az AP amerikai hírügynökség birtokába került az az e-mail, amelyben a sérüléséről maga Murdoch értesítette munkatársait, közölve, hogy jó ideig otthonról dolgozik.

Az ausztrál születésű, de amerikai állampolgár Murdoch balesete nagy médiaérdeklődést kelt az Egyesült Államokban. Murdoch tulajdonában van ugyanis két nagy médiavállalat: a Fox és a News Corp.

A Foxhoz tartozik a republikánusokhoz közelálló Fox televízió (amelynek több csatornája van), számos rádió, és a 21st Century Fox filmgyártó cég is. A News Corp. birtokolja a tekintélyes The Wall Street Journal című lapot és több más, nyomtatott újságot, a HarperCollins könyvkiadót, valamint több ausztráliai újságot.