Scarlett Johansson 600 000 ember előtt szólt be James Francónak

2018.01.22. 12:12
Hétvégén ismét nők százezrei tüntettek amerikai nagyvárosokban Trump elnöksége ellen, szimbolikusan aznap, amikor Trump egy éve volt már hatalomban, és még szimbolikusabban azt jelezve, hogy tüntetés ide vagy oda, nem történik úgysem semmi. Chicagóban mintegy 300 ezren vettek részt a megmozduláson, New Yorkban 120 ezren, Los Angelesben meg ha minden igaz, 600 ezren mentek utcára. Összesen mintegy 250 amerikai városban szerveztek megmozdulásokat.

Minden helyszínen más konkrét apropója volt a felvonulásnak, Los Angelesben ez a nők elleni erőszak és a szexuális zaklatás volt, amivel kapcsolatban Scarlett Johansson színésznő is pódiumra lépett, és úgy küldte el James Franco színészkollégáját a vérbe, hogy a nevét ki sem kellett ejtenie (így nem lesz per sem belőle, ugye). Francóra egyébként azért rágott be, mert a színész a Golden Globe-gálán Time's Up jelvénnyel a hajtókáján jelent meg (a mozgalmat még 2006-ban alapították, de most, a Harvey Weinstein-botrány után kapott új erőre, célja a nők elleni szexuális erőszak elleni határozott fellépés), miközben több nő is azzal vádolja, hogy molesztálta őket és erőszakoskodott velük.

Hogyan állhat ki a nagy nyilvánosság elé és hogyan támogathat egy szexuális erőszak áldozatait segítő mozgalmat az, aki saját maga is visszaél a hatalmával, és tehetetlen nőkkel erőszakoskodik? Kérem vissza a jelvényemet!

Franco a hétvégén egy másik eseményen is előkerült: a színészcéh díjkiosztó gálája előtt a sógornője, Alison Brie színésznő, aki David öccsének a felesége, a vörös szőnyegen nyilatkozott az ügyről. Szerinte az a legfontosabb, hogy aki áldozatnak érzi magát, az ne gubózzon be, ne tartsa magában, hanem mondja el, mi történt vele, hiszen ehhez minden joga megvan. Azt is megjegyezte, hogy támogatja a családját, és ami a sajtóban Francóról megjelent, az nem teljesen pontos. 

Várjuk, hogy minden korrekt információ napvilágra kerüljön. Most az a dolgunk, hogy meghalljuk és meghallgassuk azokat a hangokat, amik végre megszólalnak.

Franco zaklatási ügyéről itt írtunk bővebben.