Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európai sajtódíjra jelölték Panyi Szabolcsot, az Index újságíróját

2018.02.09. 18:35

Az Index.hu egyik tavalyi cikke is felkerült a European Press Prize elnevezésű díj shortlistjére. Panyi Szabolcs kollégánk a Moszkva kavarása áll a budapesti metrókáosz mögött című cikkével került a döntősök közé, amelyben a budapesti metrókocsi-felújítás mögötti orosz befolyásról írt.

A cikk elsőként a VSquare.org visegrádi régiós nonprofit oknyomozó oldalon volt olvasható, angolul, majd később az Indexen is megjelent, immár magyarul.

A díjat évente osztják ki négy kategóriában, amelyek közül Panyi Szabolcs cikke az oknyomozó riportok között került a legjobb hat írás közé. A díjat a szervezet meghatározása szerint az a cikk kapja meg, amelynek szerzője (vagy szerzői) a legtöbbet tette (vagy tették) meg azért, hogy egy, a közvéleményt foglalkoztató, vagy arra tartozó ügyben a tényeket előássa (vagy előássák).

2015-ben Dezső András kollégánkat A nagy Oroszország kovácsolta frigy című, Kovács Béla KGB-kapcsolatairól szóló írásáért jelölték a díjra. 2016-ban Vorák Anitát, a Direkt36 újságíróját, 2017-ben pedig az Átlátszó szerkesztőségét, valamint a Panama Papers magyar vonatkozású aktáit feldolgozó Direkt36-ot jelölték.

A European Press Prize elnevezésű díjat 2012-ben osztották ki először. Alapítóinak célja egyszerű: kitüntetni a legjobbakat és arra sarkallni az európai újságírókat, hogy még jobbak legyenek, hiszen a független és kritikus újságírók a demokrácia őrzői, a minőségi újságírás pedig a civilizált társadalmak egyik legfőbb ismertetőjele.