Jolán
2 °C
4 °C

Úgy tűnik, eldőlt, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót

2018.02.21. 18:41

A 24.hu szerint a Médiatanács eheti, keddi ülésén formai hibára hivatkozva kizárta a már kizárólag weben fogható Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t az országos kereskedelmi rádiós pályázatból. A másik pályázó, a Hold Reklám Kft. pályázatát a nemrég történt hiánypótlás után már megfelelőnek találták. Mivel csak ketten indultak el a pályázaton, egyetlen pályázó marad versenyben, így pedig a pályázati eljárás lezárultát követően a Hold Reklám Kft. kezdheti majd meg a Class FM által 2016 novemberéig használt országos rádiós frekvencián a sugárzást.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Úgy tűnik, eldőlt, ki indíthat új országos kereskedelmi rádiót

A Class FM-et működtető Adveniót kizárták, csak a Hold Reklám maradt versenyben a 24.hu szerint.

108 · Feb 21, 2018 06:41pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A rádiós frekvencia körül folyamatban vannak bírósági perek, amiket az Advenio Zrt. indított a Médiatanács ellen, és elképzelhető, hogy az Advenio Zrt. a mostani kizárás miatt is bírósághoz fordul, ez pedig akár hónapokkal is megakaszthatná a folyamatot, ezért nem lehet tudni, mikor kaphat frekvenciát a győztes cég. De valószínűleg csak a választásokat követően kezdheti meg tényleges tevékenységét Magyarország egyetlen országos analóg rádiófrekvencián sugárzó kereskedelmi rádiója - írja a 24.hu. 

 

A cikk azt is említi, hogy a Hold Reklám Kft. tulajdonosa és ügyvezetője az a Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radio Plus Kft. társügyvezetője volt Andy Vajna kormánybiztos mellett. A Radio Plus Kft. működteti a ma már több mint 30 városban fogható, hálózatban működő Rádió 1-et.  A Hold Reklám Kft. helyi rádiói hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-el, azaz a Rádió 1 műsorait sugározzák. Ráadásul a Hold Reklám Kft. a korábban Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester többségi tulajdonába került MKB Banktól vett fel hitelt - világít rá a 24.hu cikke. 

A Class FM-et működtető Advenio Zrt. ügyvezetője szintén a 24.hu-tól értesült a döntésről. Bár egyáltalán nem tűnt meglepettnek, de nem kívánt nyilatkozni az esetleges jogorvoslattal kapcsolatban, mivel egyrészt az Advenio Zrt.-t tulajdonló amerikai üzletemberrel, Michael McNutt tulajdonossal is szeretne előbb konzultálni, másrészt előbb szeretné megtudni, milyen formai kifogással zárta ki az általa vezetett céget a Médiatanács a pályázatból. 

A Class FM-et 2016 novemberében némította el analóg frekvenciáján a Médiatanács, miután a testület nem hosszabbította meg a médiaszolgáltatási jogosultságát. A Class FM ezután pert indított a testület ellen, a bírósági eljárás máig folyamatban van, és ennek végét ki sem várva írt ki pályázatot a frekvencia hasznosítására a Médiatanács. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?