Jolán
2 °C
4 °C

A Tanár és A piramis uralta a nézettségi listákat

2018.04.04. 15:25
Mindkét tévé örülhetett a múlt heti nézettségi eredménynek, hiszen a kereskedelmi célcsoportban az RTL A tanár című sorozattal nyitott 20 százalék körüli közönségaránnyal, a teljes lakosságban pedig A piramis végzett az élen 796 524 nézővel. A mi kis falunk elmúlt nyolc heti, átlagosan egymilliós nézettségét egy műsor sem tudta megközelíteni.

A 18-49-es, a reklámozóknak fontos listán az első harmincba 11 adást delegált a TV2 és 19-et az RTL, a teljes lakosságban viszont az RTL csak 17-13-ra tudott nyerni, nem mintha ez az összevetés bármilyen fokmérésre is jó lenne. A fiatalabbak A tanár nyitórésze mellett A konyhafőnökre vannak nagyon rágyógyulva: az ismét civilekkel forgatott évad mind az öt. múlt heti adása befért az első tízbe. A TV2 A piramis sikerét élvezi ki még mindig (és még ezen a héten is), az első tízbe két adás került, ezek közül az egyik a harmadik legnézettebb volt ebben a korcsoportban.

Az első harmincba mindössze három olyan műsorszám került be, ami nem saját gyártás, ez elég örvendetes azért. A legjobb ötvenben a Film+ a Red 2 című akciófilmmel és az Óriásölő és a Nemzet aranya című kalandfilmekkel, az M4Sport egy meccsel szerepelt. Még egy dolog: a Viasat3-nak bejönnek a Marvel-filmek, a Vasember 3 8,3, a Bosszúállók 7,6, a Thor 2 6,1, a Vasember 2 pedig 6,8 százalékos közönségaránnyal ment náluk.

A teljes lakosságot nézve a műsorok sorrendje teljesen más képet mutat. Az idősebbek a tévében elsősorban hírműsorokat néznek, a 7-7 Híradó- és Tények-adás az első 37-ben szerepelt, a Híradó mint a hét kiadás az első 16-ban. Így is a Tények lett a legnézettebb hírműsor múlt héten, a keddi kiadást 749 702 néző látta összesen, ezt csak két Piramis-rész tudta felülmúlni. A tanár nem kifejezetten a 49 év felettieknek szól, de így is 700 000 néző felett hozott - igaz, abban a sávban, amiben A mi kis faluk nézettsége rendszeresen kúszott egymillió fölé. A teljes lakosságban két Duna TV-s adás került be az első ötvenbe, ráadásul egyik sem a Gasztroangyal, hanem a Végtelen szerelem című török sorozat két epizódja, nahát. 

A napi bontás 18-49-ben a tavaly megszokott, A piramis előtti időszakot idézi, azaz az RTL-t este hattól nagyon nehezen tudja megszorongatni a TV2. Kedden a Tények elverte a Híradót, A piramis meg A konyhafőnököt, de a hétköznapi versenynek itt vége is volt, A piramis végig alulmaradt a főzős műsorral szemben, az Áll az alku pedig csak két félórás sávban volt jobb az Éjjel-nappal Budapestnél. Szombaton a TV2-nek este fél 12-ig kellett várnia, hogy egy félórás blokkot nyerjen, bár vasárnap este kilectől a Rumlis vakációval jól elverték az RTL-en vetített, Jupiter felemelkedése című sci-fit, amin persze csak az csodálkozik, aki még nem látta az a filmet, amiben Mila Kunis budit takarít full báli sminkben.

A teljes lakosságban a hétvége pontosan ugyanígy alakult, igaz, szombaton délután a Gasztroangyal jó szokásához híven elverte mindkét kereskedelmi tévét. A hétköznapok itt inkább a TV2-ről szóltak, A piramis verte a A konyhafőnököt, az Áll az alku meg Budapest éjjel-nappal üvöltöző amatőr színészeit, de a Tények itt sem tud próféta lenni, és csak egyszer, kedden tudott a Híradó fölé kerekedni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?