Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Békemeneten és Felcsúton forgatott a Vice

2018.04.07. 09:41

A Vice News Tonight című műsorában a médiabirodalom szentelt egy külön blokkot a magyar választásoknak, pontosabban egy körképet az ország politikai hangulatáról, és arról, hogy az idegenellenes retorika ellenére Orbán Viktort negyedszerre is meg fogják választani. Szóba kerülnek a barátoknak kiadott kormányzati pályázatok, és Felcsút is.

A riportban megjelenik Gulyás Márton, aki a Közös Ország Mozgalom nevében Veszprémen kampányol a Fidesz ellen. Gulyás arról beszél, hogy az ellenzék túlságosan fragmentálódott, és ezért a a legesélyesebb ellenzéki jelöltre tett taktikai szavazás hírét viszik. Gulyás helyi Fidesz-szimpatizánsokkal is beszélget.

A Vice riportere röviden összefoglalja a Fidesz kampányát is, a sorosozástól a határok megvédéséig, Gulyás pedig elmagyarázza a riporternek a kerítésbontó Soros-plakát üzenetét, és főleg azt, hogy sokan elhiszik, hogy a kép igaz, Hind Hassan pedig eléggé meglepődik ezen.

Hassan összefoglalja a felcsúti fejlesztéseket, a kisvasutat, és az Orbán gyerekkori házának szomszédságában épült stadiont is. Kovács Zoltán szóvivő szerint a sok fejlesztés egy politikai üzenet, hiszen minden kormány környékén vannak tehetős üzletemberek. Kovács szerint az kifejezetten zavaró, hogy az ellenzék sosem beszél a pályázatok többi nyerteséről, a nemzetközi cégekről, amik a nyereségüket kiviszik az országból.

vlcsnap-2018-04-07-09h26m03s524.png

A Vice forgatott Orbán március 15-i beszédén is, ahol a miniszterelnök más kontinensről érkező, nyelvet nem beszélő, kultúránkat nem tisztelő idegenekről beszélt. A riporter megkérdezett egy szimpatizánst is a tömegből, aki azt mondta, hogy Orbán megmutatta megint az oroszlánkörmeit, és ez a kormány biztosítja a nemzet jövőjét. A férfi azt is elmondja, hogy meg akarjuk védeni a szabadságunkat az Európai Unióval szemben.

Meglepő, hogy nem került bele a videóba az a rész, amikor a Vice stábja Mészáros Lőrinccel forgatott a felcsúti képviselőtestületi ülésen, az Index videójában feltűnnek egy pillanatra, de a kész anyagban már nem szerepel a polgármester.

A Vice riportja április 5-én került adásba, keleti parti időszámítás szerint este fél 8-kor, nemsokára fel fog kerülni teljes hosszában a Youtube-ra is.