Heti Válasz: Bízunk benne, hogy ez az abszurd világ megszűnik

2018.04.10. 15:01

Közleményt jelentetett meg a Heti Válasz lapigazgató-főszerkesztője, Borókai Gábor, melyben előfizetői segítséget kérnek az olvasóiktól. Mint írja, nagyon szorítanak a Magyar Nemzetért és újságíróiként, jelenleg a Heti Válasz sorsa a befektetői érdeklődésen múlik. Borókai ezért arra kéri az olvasóikat, hogy legyenek előfizetők.

"Szerkesztőségünk még a régi metódus szerint készíti a legfrissebb, csütörtökön megjelenő lapszámot. Ami annyit jelent, hogy a másfél éve tartó kormányzati vesztegzár miatt

csak azokkal a szereplőkkel tudtunk interjút készíteni, akik kívül állnak a kommunikációs központ hatókörén, és nem érvényes rájuk a tiltás.

Nagyon bízunk benne, hogy ez az abszurd világ megszűnik. Hogy a választási győzelmet aratott Fidesz visszatér a normalitáshoz, és a kormány minden szereplője józan belátása és az információ tartalma szerint dönthet majd arról, hogy mely sajtótermékek közönségéhez érdeke szólni, és melyekhez nem."

Az Indexnek is hasonlóak a tapasztalatai, Orbán Viktor legutóbb 2007-ben, vagyis 11 évvel ezelőtt adott interjút az Indexnek, de nemrég Balog Zoltán miniszter is azt mondta, hogy majd akkor nyilatkozik nekünk, ha tisztességesek leszünk, és megtértünk.

Mint az kedden kiderült, szerdán jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet napilap, kedd éjfélkor elhallgat a Lánchíd Rádió is. Az LMP-s Ungár Péter bejelentkezett a Magyar Nemzetre, de egyelőre nem lehet tudni, Simicska egyáltalán el akarja-e adni a lapot.