Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megbírságolták a TV2-t a Fidesz mellett kampányoló műsorvezetői miatt

2018.04.10. 20:12

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy nyílt kampányolásért megbünteti a TV2-t, miután a szombati, főműsoridőben sugárzott Tényekben kendőzetlenül a Fidesz melletti szavazásra buzdítottak, írja a hvg.hu. Úgy tudják, hogy 3,45 milliós bírságot szabtak ki.

A TV2-t azért panaszolták be az NVB-nél, mert a műsorvezetői egyértelműen kiálltak Orbán Viktor mellett és szavazásra buzdítottak. A médiatörvény kimondja, hogy a hírműsorban „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.

A műsornak ezen a részén először ismert emberek mondták el, miért szavaznak a Fideszre, aztán pedig a műsorvezetőkkel készült, eredetileg a Tények Facebookjára kitett videóból vágtak be részleteket. Erről itt írtunk>>>

Erre reagálva pénteken az RTL Klub híradósai is kiszóltak a TV2-s műsorvezetőknek. „Híradós vagyok, arról nem beszélhetek, roppant inkorrekt lenne" – mondta Szellő István arról, hogy ő kire szavaz.

Az NVB-ben 11-8 arányban döntöttek a bírság kiszabásáról.