Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ungár: Ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére

2018.04.10. 18:14

Már napközben szárnyra kapott a hír, hogy Ungár Péter LMP-s elnökségi tag bejelentkezett a Magyar Nemzetre, amelyet Simicska Lajos a holnapi nappal megszüntetett. A leendő LMP-s képviselő délután a Facebook-oldalán megerősítette a találgatásokat, és közölte, hogy nemcsak a lapra, hanem a szintén felszámolásra ítélt Lánchíd Rádióra és a Heti Válaszra is ajánlatot tett.

"Magyarország nemzeti érdeke az, hogy a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió kormánykritikus, hazafias és színvonalas orgánumok maradjanak, hogy megmaradjanak, és ezzel szolgálják a nemzeti közösségünket.

A vagyon, amit örököltem felelősséget jelent, hogy úgy használjam, hogy abból a nemzet egésze hasznosul. Ezért a mai nap ajánlatot tettem a Magyar Nemzet, a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió megvételére és fönntartására.

- írta Ungár, aki azt is hozzátette, hogy a tárgyalások lezárásig nem fog nyilatkozni.

Ungár Péternek azután lett jelentős vagyona, hogy édesapjától, Ungár Andrástól megörökölte az ingatlanhasznosítással foglalkozó milliárdos cég, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) üzletrészét testvérével és édesanyjával, Schmidt Mária történésszel együtt.

A Magyar Nemzetet Kiadó vállalat kedden közölte, hogy szerdán jelenik meg utoljára a 80 éves  napilap, kedd éjfélkor pedig elhallgat a Lánchíd Rádió. Itt a közlemény megszüntetésről beszélt, tehát arra nem tért ki, hogy befektető jelentkezése esetén a tulajdonos, Simicska Lajos meggondolná magát.

A Hír TV tovább működhet, ám leépítések lesznek a tévécsatornánál. A Heti Válasz pedig csak akkor marad meg, ha talál magának vevőt, aki tovább finanszírozza a hetilapot. Simicska Lajos tehát visszavonul a médiából.