Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A halálos ítélet lehet politikai termék

IMG 8519
2018.04.11. 06:19

"Hisszük, hogy Magyarországon létezhet még demokrácia és pártatlan tájékoztatás, reméljük, visszatérünk!" - írta búcsúcikkének online címlapi ajánlójában a Magyar Nemzet. 

Körmendy Zsuzsa publicista azt írja, hogy a G-nap óta többen figyelmeztették, hogy menjen el a laptól, mert az gyakorlatilag halálra van ítélve. 

De lesz folytatás, ebben biztos vagyok. A halálos ítélet lehet politikai termék. A polgári tradíció nem lehet.

- írta zárásként. 

Róna Péter közgazdász sajnálja, hogy megszűnik a lap, szerinte ez is jelzi, hogy "Magyarország Orbán országa lett", "a gyűlölet és gyűlölködés országa" - írta. 

Lányi András filozófus úgy látja "hogy a nehéz időket látott Magyar Nemzet az utolsó években visszaszerezte rangját, becsületét. Idővel a magyar nemzet is visszaszerezheti még" - tette hozzá. 

A cikkben búcsúzik még Bod Péter Ákos közgazdász, Kukorelly Endre író és Schiffer András jogász is. A teljes írást itt olvashatja. (A lap legutóbbi éveinek történetéről pedig itt írtunk részletesen.)