Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

T.J. Miller maradék esze is elment

2018.04.11. 10:56
A Szilícium-völgy egyik legviccesebb karakterét alakító színész a sorozatból való távozása óta csinált pár baromságot, legutóbb például bombariadós diákcsínnyel szívatta a rendőröket. Azt viszont az amerikaiak elég komolyan veszik.

Március 18-án  T.J. Miller állítólag felhívta az amerikai általános segélyhívó számát, a legendás 911-et (nálunk ugye ez a 112), és azt bírta mondani nekik, hogy éppen a Washingtonból New Yorkba tartó vonaton ül, és van a vonaton egy nő, akinek bomba van a táskájában. A rendőrség az egész világon komolyan veszi az ilyesmit, mert ugye mi van, ha pont akkor van tényleg bomba valahol, amikor csak legyintenek rá, hogy valami idióta szórakozik? A vonatot Westport városában megállították, az utasokat pedig leparancsolták a szerelvényről, hogy azt át lehessen vizsgálni.

Megtörtént, bomba, robbanószer nem volt hálistennek.

A rendőrség szerint Miller pontosan tudta, hogy semmit nem fognak találni a vonaton, ezért tegnap hivatalosan is vádat emeltek ellene hamis bombariadó miatt. A színészt hétfő este tartóztatták le a New York.i LaGuardia reptéren, kedden megvolt az óvadéki meghallgatása is, 100 000 dollárt kellett letennie, és szabdlábon védekezhet.  Ha a tárgyaláson bűnösnek mondják ki, akár öt évre is lesittelhetik.

A vád szerint Miller a hívását fogadó kezelőnek azt állította, hogy van a 2256-os számú vonaton egy nő, aki állandóan a táskáját nézegeti, és a soron következő állomások nevét kérdezgette a kalauztól. A kezelő Miller hangját kissé kásásnak, galuskásnak érzékelte (a "hullarészeg volt" bíróságon is elfogadott eufemizált változata), ráadásul a nőről adott személyleírást is állandóan változtatta. Amikor azt kérdezte tőle, hogy ivott-e, Miller egy pohár vörösbor elfogyasztásáról számolt be. 

Miután a vonaton nem volt bomba, a rendőrség hamar rájött, hogy Miller nem is ezen a vonaton utazott, hanem a 2258-as számún, amit dettó meg kellett állítani, hogy azt is átfésülhessék. Az egyik kalauz azt állította, Miller már akkor hótt részeg volt, amikor felszállt a vonatra, és New Yorkban le kellett szállíttatni róla, mert belekötött egy női utastársába az első osztályon. A nőnél, akivel veszekedett, semmiféle bombát nem találtak. A vádiratba az szerepel, hogy Miller sértettségből cselekedett, és így akart bosszút állni.

Tavaly májusban jelentette be az HBO, hogy Miller nem fog többé a Szilícium-völgyben forgatni, mert kiírják a sorozatból, amire Miller egy interjúban  azzal reagált, hogy kijelentette: mivel az alkotók nagyon visszavetek volna a szerepéből, önként távozott a sorozatból, amiről a Hollywood Reporternek elég dehonesztálóan nyilatkozott. Decemberben a Daily Beast hozott le egy cikket, amiben egy nő azzal vádolta Millert, hogy a George Washington egyetemen zaklatta, amikor mindketten oda jártak. Miller és felesége,  Kate Gorney, alaptalannak nevezték a vádakat egy közleményben.