Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb kormányfüggetlen lap szűnik meg Magyarországon

bud
2018.04.13. 12:14

Négy és fél évnyi működés után megszűnik a The Budapest Beacon nevű, angol nyelvű, Magyarországról szóló híreket közlő portál - jelentette be a szerkesztőség a portál utolsó cikkében pénteken.

"A média sokszínűségének súlyos sérülései szinte lehetetlenné teszik egy komoly, tényeket közlő lap működését Magyarországon" - jelentette ki a főszerkesztő, Richard Field. Kifejtette: a lap eddig napi négy-öt cikket tudott írni független, megbízható magyar lapok hírei alapján, de most, hogy már a Magyar Nemzet is megszűnt, és egyre több lapot "zárnak be vagy adnak el Fidesz-közeli üzletembereknek", egyre nehezebb és nehezebb megbízható, hiteles forrásokat találni arról, hogy mi is történik valójában Magyarországon.

A főszerkesztő ugyanakkor azt is kijelentette, a kiadójuk továbbra is biztosítja a másik lapja, az Abcúg működését. Az Abcúg főként komoly társadalmi problémákkal foglalkozó riportjait rendszeresen közli az Index is.

Richard Field a záróinterjúban, amelyben többek között a növekvő magyar korrupcióról és a gyűlöletkampányról is beszélt, egyértelművé tette, hogy nem igazán számíthatnak a kormány támogatására; ha mással nem, hát azzal, hogy fasisztának nevezte Orbán Viktor székesfehérvári kampányzáró beszédét.

Ne maradjon le semmiről!