Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

24: Másfél milliárdba kerülhet a Magyar Nemzet

2018.04.14. 08:48

A 24 értesülései szerint 1,5 milliárd forintos vételárat adtak meg Simicska Lajosék Ungár Péternek a Magyar Nemzet napilap és az mno.hu eladásával kapcsolatban. A portál azt írja, hogy ennél olcsóbban Simicska nem adná el az LMP-s politikusnak az idén 80 éves újságot.

Ahhoz képest, hogy két éve közel 800 milliós vesztesége volt a Magyar Nemzetnek, a másfél milliárd forintos vételár elég soknak tűnik, és egyelőre az értesülést is érdemes távolságtartóan kezelni, hiszen a vásárlással korábban hírbe hozott Milkovics Pál nemrég azt nyilatkozta, hogy hiába vette volna meg az újságot, nem kapott reakciót Simicskáéktól.

A 24 megkereste Ungárt is, aki nem cáfolta, de nem is erősítette meg a portál értesüléseit, és elmondása szerint egy-két hétbe telik, ameddig kiderül a tárgyalások után, mi a helyzet.

A választások után nem sokkal jelentették be, hogy Simicska Lajos leépíti a médiaportfólióját, megszűnik a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet, illetve a Heti Válasz is befektetőre vár, mindössze a Hír TV-t tartja meg magának. A Magyar Nemzet szerdán jelent meg utoljára, de most szombaton az újságírók összeraktak még egy ingyenes számot.