Pert indít a képregénylegenda, amiért a vérét árulták

2018.04.16. 10:45

Bepereli a korábbi bizniszmenedzserét csalás és idősekkel való visszaélés miatt Stan Lee képregénylegenda, a Marvel-hősök megalkotója, írja a Deadline.

A 95 éves Lee-re tavaly akaszkodott rá több keselyű, miután meghalt a felesége, és kihasználták az idős férfi magányát és reménytelenségét. A vád szerint Lee lánya és üzleti partnere átvette az irányítást a milliomos képregénymogul vagyona fölött, majd különböző trükkökkel és kamucégekkel egyre nagyobb összegeket irányított magához.

A vádban az is szerepel, hogy pár nappal Lee feleségének halála után kirúgták a család bankárát, aki 26 éve intéztek Lee pénzügyeit, majd azzal a mozdulattal átutaltak egy gyanús számlára 4,6 millió dollárt a férfi engedélye nélkül.

Egy másik csalással 300 ezer dollárt szedtek ki Lee zsebéből, akit rávettek, hogy jótékonykodjon egy Tisztelete Kezei nevű nonprofit szervezetnek, amiről azóta kiderült, hogy egy merchandisinggal foglalkozó vállalkozás a valóságban. A legsúlyosabb eset is ehhez a kamu szervezethez kötődik, ugyanis a vád szerint Jerardo Olivarez, a lányának az üzlettársa

rávette az idős férfivel foglalkozó ápolókat, hogy minél több vért vegyenek le tőle, majd Lee vérét árverésre bocsátotta a már említett kamuszervezet. Lee véréért több ezer dollárt kapott Olivarez, aki a pénzt nem jótékony célra fordította, hanem átvezette a saját számlájára.

Egy Lee-hez közelálló családi barát szerint Las Vegas tele van olyan boltokkal, ahol 500 dollárért árulnak olyan Fekete Párduc-képregényeket, amelyeket részben Lee vérével láttak el.