Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Szöllősi Györgyi távozik a Hír TV-től

2018.04.17. 17:01 Módosítva: 2018.04.17. 17:03

Közleményt adott ki kedd délután a Hír Tv a társaságot érintő, már múlt kedd óta tudott létszámcsökkentésről. A közlemény szerint a csatorna „a jelenlegi médiapiaci körülmények között”, a „hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében” döntött a csoportos létszámleépítésről.

A közleményben azt írják: „az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is.” Arról, hogy a leépítés hány embert érint, nem szól a közlemény, de a Simicska-médiabirodalom jövőjéről szóló múlt keddi bejelentések után kiszivárgott hírekben az szerepelt, hogy 30-40 embert bocsáthatnak el. Úgy tudjuk, továbbra is körülbelül ennyi ember elbocsátásával számolnak, és szerdán minden, a leépítésben érintett munkavállalót tájékoztatnak a döntésről.

A közlemény szerint a „személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján” hozták meg, és arról is írtak, hogy „közkedvelt műsoraink a jövőben is folytatódnak”.

Simicska Lajos a múlt héten zárta be az érdekeltségeibe tartozó médiavállalkozások közül a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, és már akkor tudni lehetett, hogy a Hír Tévénél is lesznek személyi változások, míg a Heti Válasznak új kiadót kell keresnie (a Nemzetre és a Heti Válaszra be is jelentkezett az LMP-s Ungár Péter). Simicska médiapiaci visszavonulásáról és a múlt keddi döntésekről itt olvashat bővebben, ebben a cikkünkben írtunk a médiabirodalmának tündökléséről és bukásáról, ebben pedig nagyobb médiapiaci elemzést olvashat.

Kedd estére kiderült, hogy a leépítések két ütemben zajlanak, az első körben a csatorna elköszönt D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőtől és Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől is, holnap pedig újabb bejelentések várhatók. Információink szerint 1-2 kivétellel leépítik a hírhátteres csapatot, illetve távozhatnak a technikai személyzettől és külsős bedolgozók közül is. Úgy tudjuk, hogy Kálmán Olga műsorát, a Híradót, illetve a Célpontot nem érintheti komolyabban a leépítés, de ezek egyelőre csak belső pletykák és találgatások, hivatalosan nem erősítették meg. Az is valószínűsíthető, hogy külsős gyártásban készülő műsorok költségkímélésből belső gyártásba kerülhetnek majd a leépítések miatt.