Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szöllősi Györgyi távozik a Hír TV-től

2018.04.17. 17:01 Módosítva: 2018-04-17 17:03:32

Közleményt adott ki kedd délután a Hír Tv a társaságot érintő, már múlt kedd óta tudott létszámcsökkentésről. A közlemény szerint a csatorna „a jelenlegi médiapiaci körülmények között”, a „hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében” döntött a csoportos létszámleépítésről.

A közleményben azt írják: „az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is.” Arról, hogy a leépítés hány embert érint, nem szól a közlemény, de a Simicska-médiabirodalom jövőjéről szóló múlt keddi bejelentések után kiszivárgott hírekben az szerepelt, hogy 30-40 embert bocsáthatnak el. Úgy tudjuk, továbbra is körülbelül ennyi ember elbocsátásával számolnak, és szerdán minden, a leépítésben érintett munkavállalót tájékoztatnak a döntésről.

A közlemény szerint a „személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján” hozták meg, és arról is írtak, hogy „közkedvelt műsoraink a jövőben is folytatódnak”.

Simicska Lajos a múlt héten zárta be az érdekeltségeibe tartozó médiavállalkozások közül a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, és már akkor tudni lehetett, hogy a Hír Tévénél is lesznek személyi változások, míg a Heti Válasznak új kiadót kell keresnie (a Nemzetre és a Heti Válaszra be is jelentkezett az LMP-s Ungár Péter). Simicska médiapiaci visszavonulásáról és a múlt keddi döntésekről itt olvashat bővebben, ebben a cikkünkben írtunk a médiabirodalmának tündökléséről és bukásáról, ebben pedig nagyobb médiapiaci elemzést olvashat.

Kedd estére kiderült, hogy a leépítések két ütemben zajlanak, az első körben a csatorna elköszönt D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőtől és Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől is, holnap pedig újabb bejelentések várhatók. Információink szerint 1-2 kivétellel leépítik a hírhátteres csapatot, illetve távozhatnak a technikai személyzettől és külsős bedolgozók közül is. Úgy tudjuk, hogy Kálmán Olga műsorát, a Híradót, illetve a Célpontot nem érintheti komolyabban a leépítés, de ezek egyelőre csak belső pletykák és találgatások, hivatalosan nem erősítették meg. Az is valószínűsíthető, hogy külsős gyártásban készülő műsorok költségkímélésből belső gyártásba kerülhetnek majd a leépítések miatt.