Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az RTL Magyarország nem kér a Média Hungaryből

2018.04.20. 10:30

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese egyben programigazgatója azt nyilatkozta az Indexnek, hogy főleg a tavalyi konferencián történtek miatt döntöttek úgy, hogy nem mennek el a Média Hungaryre amit a honlapjukon 

hazánk éves médiaszakmai fóruma, a hazai elektronikus médiumok legjelentősebb és legnagyobb létszámú szakmai tanácskozásaként emlegetnek.

Screen Shot 2018-04-20 at 10.29.45.png

A konferencia további leírása is érdekes, hiszen Csermely Ákos, a konferencia főszervezője szerint ez egy olyan esemény, aminek

 szakmai programjában elsősorban előadások, szakmai eszmecserék és vitafórumok szerepelnek – több esetben egymással párhuzamosan is – annak érdekében, hogy lehetővé tegyék az egyes témák minél részletesebb kibontakoztatását.

A probléma Kolosi szerint a témákkal van, illetve azokkal, amiket Csremelyék nem szeretnének bolygatni. A tavalyi Média Hungaryn volt egy olyan panelbeszélgetés, Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója, Bednárik Imre, az ATV hírigazgató-helyettese, Borókai Gábor, az első Orbán-kormány volt kormányszóvivője, a Heti Válasz főszerkesztője, Bognár Bálint, a 24.hu termékmenedzsere, és Gedei Norbert, a Blikk.hu főszerkesztője vett részt.

Nehéz elképzelni, de a szervezők ennek a kerekasztalnak a résztvevőit arra kérték, hogy ne politizáljanak, ami persze elég lehetetlen feladatnak tűnik, meg eleve, milyen kérés ez egy olyan paneltől amiben két hírigazgató is ül? Kotroczó szóvá is tette, hogy a konferencia az utóbbi években elment egy olyan középutas, rázósabb, rizikósabb témákat kerülő irányba, ami meglehetősen visszás abban a politikai helyzetben, amiben ma az ország van:

Nem értem a Media Hungary konferencia szervezőit: miért kellene úgy csinálni, mintha nem alakult volna át teljesen a médiapiac az elmúlt egy évben? Én azonban mégis szeretném, ha szó esne arról, hogy a valódi újságírók és valódi médiumok egyre kevesebben vannak. Az elmúlt egy évben médiumok szűntek meg és új tulajdonosok jelentek meg a médiapiacon. Szomorú ezt kimondani, de az újságírás és az újságírás értéke változott, ma már kevés helyen dolgoznak az újságírószakma szabályai szerint emberek. (24.hu)

A panel után információink szerint a szervezők nagyon dühösek voltak, hogy mégis volt szó olyan kérdésekről, amiket ők letiltottak. Ez, Kolosi Péter szerint elfogadhatatlan, az RTL Magyarország és az R-Time nevű saleshouse így, ilyen feltételek mellett, nem kíván részt venni az idei eseményen. Erről Csermely Ákost hivatalosan is tájékoztatták.

A másik ok az lehet, hogy információink szerint az RTL Brandmánia című műsorát a szervezők nem engedik be a konferenciára (értsd: nem kapnak akkreditációt) azóta, hogy az évente összeállított, médiapiari erősorrendet tükröző Top50-es listájuk bejelentésére nem a Média Hungaryn kerül sor Siófokon, hanem egy külön eseményen, Budapesten.

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Média Hungary szervezőit is, amint válaszolnak, a cikket kiegészítjük.

Csermely Ákos válaszolt, szavait szerkesztve közöljük:

A cikk több tévedést, és belemagyarázást tartalmaz, nyilván megvan Kolosi Péternek az indoka, hogy ezt miért a tavalyi konferenciát követően pont egy évvel, a mostani rendezvény előtt nyilatkozta. Láthatóan azzal a szándékkal, hogy a Media Hungarynek aláássa a brandjét és reputációját. Vajon milyen célok vezetik tevékenységüket? 

Megjegyzem, ahogy nekik is jogukban áll eldönteni, szerkesztési elveiket, úgy másnak is, jelen esetben a Media Hungary  szerkesztőinek is. Mi 23 éve követjük a politikamentességet konferenciáinkon, ezért is vesz rajta részt a szakma széles köre. 

Vajon miért szeretné az RTL , hogy a közismerten szakmai konferencia átpolitizálódjon? 

Az, hogy az RTL nem vesz részt az idei rendezvényen az ő döntésük, de miért kellett ezt kinyilvánítani?  Vajon mit szeretnének ezzel a kommunikéjükkel elérni? 

A TOP 50 szervezőivel tárgyalásban vagyok, voltam, döntésükről még nem értesítettek, köszönöm a tájékoztatást.