Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A közmédia vezetője úgy tette helyre a Jobbikot, hogy azt senki nem köszöni meg

D MTZ20170314003
2018.04.21. 16:34 Módosítva: 2018-04-21 16:35:42

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szombaton sajtótájékoztatón ment neki többek között a közmédiának. Azt mondta, hogy a közmédia és más nagyobb sajtóorgánumok a kampányban egyoldalúan tájékoztattak, megsértettek minden jogszabályt és irányelvet, írja az MTI.

Alig fél órával később pedig az MTI-ben megszólalt a közmédia egyik vezetője, Dobos Menyhért. A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója azt írta, hogy a közmédia határozottan visszautasítja a vádakat.

Dobos Menyhért azt írta, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjének állításával ellentétben a közmédia beszámolt a többi párt hírei mellett a Jobbik választási kampányáról is.

„Ezt bizonyítja az a 693 alkalom, amikor az elmúlt két hónapban az M1 televíziós csatorna a hírfolyamában tudósított a Jobbikkal kapcsolatos hírekről, valamint az a 485 eset is, amikor a Kossuth rádió a hírműsoraiban számolt be az ellenzéki párthoz kapcsolódó információkról" - olvasható az MTI-n olvasható közleményben.

Dobos szerint ezt bizonyítja az, hogy nemzeti hírügynökség kampányidőszak alatt kiadott 76 híre és a Jobbik kezdeményezésére megjelent 79 közlemény az Országos Sajtószolgálatban.

Mindezek mellett az M1 televíziós csatorna és a Kossuth rádió öt-öt percet biztosított a Jobbik számára, amikor önállóan ismertethette volna a párt választási programját, ehelyett azonban akkor is nagy teret szenteltek a műsorok szerkesztési gyakorlatával kapcsolatos kritikának, írja Dobos.

A közmédia továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett - írta Dobos Menyhért vezérigazgató.

Mi tagadás, Dobos szavai mellett ott állnak a tények, egy gyors kereséssel találtam is cikkeket, amelyek a közmédiában megjelentek a Jobbikról:

Pávatáncot lejt Vona Gábor a melegek szavazataiért

Pesti Srácok: Zűrös múltú jobbikos fenyegette veréssel az államtitkárt

Megszólalt a müezzin Vona Gábor sajtótájékoztatóján

Nem volt hiteles a Jobbik arculatváltása

Tagadja a Jobbik a választási korrupciót

És hát sugalmazott rejtett homoszexualitás sem volt még annyira dokumentálva kormányzati sajtóban, mint Vona Gábor coming outja:

Vona: büszke heteroszexuális vagyok

De lehetne szemezgetni még holnap estig. Érthetetlen, mi a gondja a Jobbiknak.

Nyitókép: Dobos Menyhért a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (j) átveszi a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Balog Zoltántól az emberi erőforrások miniszterétől az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Pesti Vigadóban 2017. március 14-én. (Máthé Zoltán/MTI)