Olivér
5 °C
8 °C

A sajtóból tudta meg az On The Spot, hogy nem kellenek az MTVA-nak

2018.05.01. 16:09

Hétfő késő este adta ki a közleményt az MTVA, hogy 2019-től elbúcsúznak az On The Spot című díjnyertes dokumentumsorozatuktól, "köszönik a stáb eddigi együttműködését, a közösen létrehozott évadokat, az ezek nyomán elért sikereket, amelyekre, mint megrendelők, és mint a sorozatoknak felületet biztosító médiaszolgáltatók mindvégig büszkék voltunk."

A közlemény szerint a műsor stábja folytatta volna az együttműködést, "a megrendelők azonban idejét látták egy rövidebb-hosszabb szünetnek, aminek remélt eredményeként - esetleges visszatérést követően - ismét közönségcsalogató programmá válhat a Cseke-S. Takács alkotópáros mozija." 

A világ, a bennünket körülvevő világ is, jelentősen megváltozott, s a magyar közmédia - a dokumentum-sorozatra szánt forrását - a következő egy-két évadban egy más tematikájú sorozatra kívánja fordítani, amely elsősorban a közép-, a kelet- és a dél-európai kisebbségek sorsával, élethelyzeteinek és lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik.

- írja az MTVA a hétfő esti közleményében.

Az On The Spot készítői, Cseke Eszter és S. Takács András a Facebookon csak kedd délután reagáltak a hírre, ugyanis éppen New Yorkba utaztak az INPUT nevű nemzetközi fesztiválra, ahol közszolgálati televíziók műsorait mutatják be. Cseke és S. Takács azt írják, hogy először a sajtóból értesültek a hírről, majd amikor megnyitották a levelezésüket, akkor látták a pár órával előtte kiküldött hivatalos levelet.

Az On The Spot megköszönte a Duna TV-nek, hogy "szabadon, függetlenül és méltósággal" dolgozhattak az elmúlt években.

A teljes Facebook-poszt:

 Az On The Spot alkotóival tavaly interjúztunk, ezt itt lehet elolvasni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?