Erzsébet
1 °C
4 °C

Peppa malac az ellenállás szimbóluma lett Kínában

2018.05.03. 10:56

Tavaly Micimackóra csapott le a kínai cenzúra, most úgy tűnik, hogy Peppa malac lesz az áldozat. Ahogy Micimackó esetében sem a mesével, hanem a belőle készült mémekkel támadt problémája a hatóságoknak, úgy Peppával kapcsolatban is hasonló történt.

A kínaiak azért tiltanák be a brit rajzfilmsorozatot, azért töröltek a Douyin nevű alkalmazásból több tízezer Peppás videót, és azért távolították el a PeppaPig hashtaget, mert a malacka elkezdett új értelmet nyerni a fiatalok körében. Lényegében a hivatalos renddel szemben állók szimbóluma lett, rapszámokban idéztek belőle, magukra tetováltatták és így tovább. Korábban egyébként Peppa viselkedésével is támadtak gondok, állítólag szülők tiltakoztak amiatt, hogy a malac rossz példát mutat a gyerekeknek. Pocsolyákban dagonyázik és röfög ugyanis.

maxresdefault

Szerencsétlen Peppát nem először tiltják be, korábban Ausztráliában kavart botrányt az egyik része. A 2004-ben készült epizódban Peppa és öccse összebarátkoznak egy pókkal, akit elneveznek Pók Uramnak, beteszik a babaházukba, játszanak vele. Az ausztrál hatóságok szerint ez veszélyes, mert a gyerekek azt tanulják meg belőle, hogy a pókokat babusgatni lehet. Holott inkább azt kéne, hogy a pókok egy része veszélyes, és nem kéne őket fogdosni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?