Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mészáros Lőrinc 163 millióért csinál egy újabb újságot

2018.05.03. 10:22

Óriási meglepetésre a Mészáros Lőrinc cége nyert azon a pályázaton, melyet a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) írt ki, és amin másnak eszébe sem jutott elindulni, csak a Mediaworksnek. A cég így szépen meg is nyerte a kulturális hetilap indítására szánt 163 milliós támogatást, írja a 444.hu.

Ahogy korábban megírtuk, a KMTG 40 alkalommal, 10 hónapon keresztül, alkalmanként 230 ezer példányban szeretne megjelentetni egy 8 oldalas, kortárs írók és költők irodalmi és képzőművészeti alkotásait bemutató kulturális kiadványt, méghozzá napi- vagy hetilapok mellékleteként.

A pályázati kritériumoknak leginkább a Mészáros-birodalomhoz tartozó médiacég, a Mediaworks Hungary Zrt. felelt meg. A melléklet számára meghatározott többféle kitételből a legárulkodóbb az volt, hogy a nem bulvár, de nem is háztartási profilú lapnak

az elmúlt 3 évben legalább mindösszesen 170.000 példány/1 alkalom mennyiségben, legalább 5 magyarországi megyében kell megjelennie, de a szerződéskötés feltételéül szabták, hogy a kiadványt legalább 9 megyében jelentessék meg.

A Mediaworks volt az egyetlen kiadó, amely mindhárom feltételnek eleget tudott tenni – köszönhetően annak, hogy mostanra Mészáros kezében van szinte a teljes vidéki lappiac. Arról, hogy hogyan foglalta el a vidéket a Fidesz médiagépezete, ebben a cikkben írtuk részletesebben.