Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbánnak sikerült, amit Trumpnak nem

2018.05.03. 19:07

Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdoğan és Rodrigo Duterte társaságában tűnt fel Orbán Viktor a Time magazin belső címlapján. A cikk írója, Ian Bremmer arra keresi a választ a cikkben, hogy miért van egyre több olyan erős vezető a világban, aki arra építi a politikáját, hogy megvédi a népét valamilyen külső vagy belső ellenségtől. 

A cikk szerzője szerint a magyar miniszterelnök megfélemlíti a civileket és a bevándorlók ellen hangolja a választókat. Orbán és Putyin politikáját egyébként nemrég mi is összehasonlítottuk. A tíz hasonlóság mellett fontos különbségekre is rámutattunk. 

Bremmer a Twitteren egyébként azzal a szöveggel osztotta meg a Time címlapját, hogy Trumpnak nem sikerült beverekednie magát ebbe a társaságba, pedig az amerikai elnök ezt szeretné.