Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénz lenne rá, még sincs városi lapja Szombathelynek

2018.05.07. 09:45

Január elsejétől nincs és úgy tűnik a közeljövőben nem is nagyon lesz újra lapja Szombathelynek, számolt be róla a nyugat.hu. A Lap azt írja, hogy a Savaria Fórum nevű hetilapot 1991 augusztus óta adják ki, tavaly december óta viszont egyszer sem jelent meg.

Azt írják, hogy a városi közgyűlés baloldali frakciója az áprilisi ülésen megpróbálta napirendre venni az újság ügyét, ám a Fidesz-frakció ezt leszavazta. Azt is hozzáteszik, hogy az idei évi költségvetésben szerepel 10 millió forint a lap kiadására, mégsem tűnik úgy, hogy a városvezetés számolna a lappal.

Nem maradt egyébként teljesen hetilap nélkül a térség, a Pannon Lapok Társasága, amit azóta megvett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks, indított egy hetilapot Szombathelyi7Nap néven. Ezzel kapcsolatosan a nyugat.hu arról írt, hogy a veszteséges laptól azóta megvált a Mediaworks és az a Pannon7 Média Kft tulajdonába került. Információink szerint a hetilap a választások óta nem jelent meg.

Arról, hogy hogyan tarolta le a vidéki sajtót néhány Fideszhez köthető üzletember, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.