Zsanett, Janka
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Pénz lenne rá, még sincs városi lapja Szombathelynek

2018.05.07. 09:45

Január elsejétől nincs és úgy tűnik a közeljövőben nem is nagyon lesz újra lapja Szombathelynek, számolt be róla a nyugat.hu. A Lap azt írja, hogy a Savaria Fórum nevű hetilapot 1991 augusztus óta adják ki, tavaly december óta viszont egyszer sem jelent meg.

Azt írják, hogy a városi közgyűlés baloldali frakciója az áprilisi ülésen megpróbálta napirendre venni az újság ügyét, ám a Fidesz-frakció ezt leszavazta. Azt is hozzáteszik, hogy az idei évi költségvetésben szerepel 10 millió forint a lap kiadására, mégsem tűnik úgy, hogy a városvezetés számolna a lappal.

Nem maradt egyébként teljesen hetilap nélkül a térség, a Pannon Lapok Társasága, amit azóta megvett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks, indított egy hetilapot Szombathelyi7Nap néven. Ezzel kapcsolatosan a nyugat.hu arról írt, hogy a veszteséges laptól azóta megvált a Mediaworks és az a Pannon7 Média Kft tulajdonába került. Információink szerint a hetilap a választások óta nem jelent meg.

Arról, hogy hogyan tarolta le a vidéki sajtót néhány Fideszhez köthető üzletember, ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.