Ödön
2 °C
11 °C

Harvey Weinstein felesége nem tudott a férje viselt dolgairól

2018.05.11. 14:55

Georgina Chapman divattervező a #metoo mozgalmat beindító zaklatási botrány kitörése óta először nyilatkozott, és könnyek között azt mondta a Vogue újságírójának, hogy fogalma sem volt arról, hogy a férje nőket zaklatott és a vádak szerint erőszakolt meg, és arról sem tudott, hogy hatalmával visszaélve kényszerített színésznőket és beosztottakat szexuális jellegű ellenszolgáltatásokra előléptetésért vagy szerepért cserébe.

Chapman azt mondta, azt hitte, az élete tökéletes, a házassága boldog, a férje szerető. “Naiv voltam, rémesen naiv” - mondta. Az interjúból az jön le, hogy rémesen érzi magát, és sajnálja ami történt, mármint egyrészt azokat a nőket, akikkel a férje erőszakoskodott, másrészt meg saját magát, mert az eset kirobbanása óta páriaként kezelik, de leginkább a gyerekeit, akik nem tehetnek semmiről, de ezzel a névvel nem lesz egyszerű felnőniük. “Ráadásul szeretik az apjukat, ez a legrémesebb az egészben, most mit mondjak nekik?”

Chapman hét hónappal ezelőtt jelentette be, hogy elválik Weinsteintől, azóta külön élnek. Visszavonult a nyilvános szerepléstől is, lemondta Marchesa nevű márkája bemutatóit, és az előző évek gyakorlatával ellentétben sem a Golden Globe-, sem az Oscar-gálán nem viselte senki az ő ruháit. Ezen a héten azonban változás állt be ezen a fronton, Scarlett Johansson ugyanis a Met gálán Marchesában jelent meg. Szerdán a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour a The Late Show with Stephen Colbert című talkshow-ban beszélt Chapmanről, és jelentette ki, hogy a férje bűneiért nem volna szabad elítélni, és elve zseniális ruhatervező. Csütörtök reggel pedig megjelent a Vogue-interjú, azaz Chapman stábja úgy ítélhette meg, hogy hét hónap vezeklés a férje bűnei miatt legyen elég mindenkinek.

Megalázva, megtörve éreztem magam... Nem láttam illendőnek és helyénvalónak, hogy a nagyközönség előtt mutatkozzam. Nagyon friss még a seb. Amikor megtudtam, mivel vádolják Harvey-t, olyan volt, mintha valaki mellkason vágott volna. Nem kaptam levegőt.

Ez mind érthető, és persze azt is feltételezhetjük, hogy az a nő, aki 2007 óta van együtt Weinsteinnel, semmit nem tud a férje viselt dolgairól, azokról, amiket egész Hollywood nyílt titokként kezelt, és amik miatt már többször feljelentették, csak éppen nehezen elképzelhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?