Elképesztően sokan követték a hercegi esküvőt a tévében és a neten

2018.05.20. 19:08

Hivatalosan is Harry herceg és Meghan Markle esküvője lett a tévében legnézettebb esemény az Egyesült Királyságban - jelentette be a Guardian. Csak a szigetországban 18 millióan követték tévében a ceremóniát szombaton.

A legtöbben nem túl meglepő módon a BBC közvetítését választották: itt 13,1 millió néző várta az első hitvesi csókot. A második helyezett az ITV volt a maga 3,6 millió nézőjével, a maradék pedig a Sky News és a BBC News Channel között oszlott el.

Igaz, szegény Harry elől, úgy tűnik, azért már ellopta a szenzációt a bátyja: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét 2011-ben 24 millióan követték a brit tévécsatornákon. Idén mindenesetre még semmire nem voltak többen kíváncsiak a tévében, mint az aktuális hercegi esküvőre.

Az esemény a közösségi médiában is nagy figyelmet generált: a Twitter közlése szerint a ceremónia ideje alatt 3,4 millió tweet született, ha pedig ebből akarunk következtetni, akkor az esemény legnépszerűbb része az amerikai püspök, Michael Curry prédikációja volt: ez alatt percenként 40 ezer tweet született.

De a hagyományos sajtót sem hagyta épp hidegen az esemény Nagy-Britanniában: a 10, vasárnap is megjelenő, országos lapban összesen 282 oldal foglalkozott az esküvővel, ide számítva az i című magazin esküvői különkiadását is. A leglelkesebb a Sunday Express című lap volt, ebben 48 oldalt szenteltek a frigynek.

Az Index percről percre-közvetítése itt volt olvasható:

Ne maradjon le semmiről!