Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elképesztően sokan követték a hercegi esküvőt a tévében és a neten

2018.05.20. 19:08

Hivatalosan is Harry herceg és Meghan Markle esküvője lett a tévében legnézettebb esemény az Egyesült Királyságban - jelentette be a Guardian. Csak a szigetországban 18 millióan követték tévében a ceremóniát szombaton.

A legtöbben nem túl meglepő módon a BBC közvetítését választották: itt 13,1 millió néző várta az első hitvesi csókot. A második helyezett az ITV volt a maga 3,6 millió nézőjével, a maradék pedig a Sky News és a BBC News Channel között oszlott el.

Igaz, szegény Harry elől, úgy tűnik, azért már ellopta a szenzációt a bátyja: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjét 2011-ben 24 millióan követték a brit tévécsatornákon. Idén mindenesetre még semmire nem voltak többen kíváncsiak a tévében, mint az aktuális hercegi esküvőre.

Az esemény a közösségi médiában is nagy figyelmet generált: a Twitter közlése szerint a ceremónia ideje alatt 3,4 millió tweet született, ha pedig ebből akarunk következtetni, akkor az esemény legnépszerűbb része az amerikai püspök, Michael Curry prédikációja volt: ez alatt percenként 40 ezer tweet született.

De a hagyományos sajtót sem hagyta épp hidegen az esemény Nagy-Britanniában: a 10, vasárnap is megjelenő, országos lapban összesen 282 oldal foglalkozott az esküvővel, ide számítva az i című magazin esküvői különkiadását is. A leglelkesebb a Sunday Express című lap volt, ebben 48 oldalt szenteltek a frigynek.

Az Index percről percre-közvetítése itt volt olvasható:

Ne maradjon le semmiről!