Sokat érnek a tévészereplések az ügyvédnek, aki a Trumppal kavaró pornószínésznőt is képviseli

2018.05.21. 07:39 Módosítva: 2018.05.21. 08:59

Két amerikai televízió is jelentős összegeket fizet a Donald Trump elnök ellen vádaskodó pornószínésznő, Stormy Daniels ügyvédjének, írja az MTI egy amerikai jobboldali portál, a The Washington Free Beacon számításai alapján.

Az MTI fordítása szerint Michael Avenatti ügyvéd az elmúlt két hónapban összesen 175 millió dolláros honoráriumot kapott a CNN és az MSNBC televízióktól a szerepléseiért. A valóság azonban nem ez. A cikk ugyanis azt számolta ki, hogy mennyi úgymond reklámértéke volt az ő tévés szerepléseinek, tehát mennyire vált ismertté, ismertebbé a tévéműsoroknak köszönhetően.

Daniels, akinek valódi neve Stephanie Clifford, azt állítja, hogy még 2006-ban egyéjszakás kalandja volt Donald Trumppal, és a 2016-os választási kampány idején a hallgatásáért cserében 130 ezer dollárt kapott Trump egyik ügyvédjétől, Michael Cohentól. A CNN-ben és az MSNBC-ben is gyakran megjelenő nő azt is állítja, hogy fizikailag is megfenyegették őt, bár ezt eddig még nem tudta bizonyítani.

A The Washington Free Beacon elemezte Avenatti ügyvéd március 7-e és május 10-e közötti, 108 megjelenését a Demokrata Párthoz közelálló két televízióban, és kimutatta, hogy 65 alkalommal a CNN-ben, 43 alkalommal pedig az MSNBC-ben jelent meg, a CNN-ben átlagosan napi egy, vagy annál is több alkalommal. Az MTI szerint „mindezért összesen 174 millió 631 ezer 598 dollárt vet fel honoráriumként”. Az eredeti angol szöveg viszont nem honoráriumról ír, hanem arról, hogy a tévészerepléseinek mekkora kvázi reklámértéke volt – vagyis a médiaszereplések jelentette publicitás értéke volt ennyi, és nem honoráriumot kapott ilyen összegben.

A portál nem számolta ki, de jelezte, hogy Michael Avenatti ezen kívül még rendszeres vendége az ABC, az NBC, a CBS és az HBO televízió legismertebb showműsorainak is.

Az ügyvéd nem csupán a pornószínésznő ügyéről szokott nyilatkozni, hanem rendszeresen megnyilvánul általános politikai kérdésekben is, így például többször hangoztatta, hogy szerinte Donald Trump nem tölti ki hivatali idejét.