Obamáék beszállnak a Netflixbe

2018.05.21. 22:05

Obamáék beszálltak a Netflixbe; a Fehér Házból a második ciklusa után 2017 januárjában távozó amerikai elnök és felesége "több évre szóló megállapodást" írtak alá a tévés tartalomgyártás egyik éllovasával. A megállapodás konkrét tartalma egyelőre nem világos, mert a BBC szerint "sorozatok, dokumentum-filmek és doku-sorozatok" egyaránt szóba jöhetnek. A házaspár már létre is hozott egy produkciós céget, ami azt a meglehetősen demokrata-hangulatú elnevezést viseli, hogy "Higher Ground Productions".

Michelle Obama azzal indokolta a március óta pedzegetett együttműködést, hogy

Barack és én mindig is hittünk a történetmesélés inspiráló erejében.

És elmondása szerint reménykednek abban, hogy produkcióikkal sikerül majd "tehetséges, inspiráló, kreatív embereket" felkarolni, és segíteni tudják őket abban, hogy "a megértést és az empátiát népszerűsítő" történeteiket minél szélesebb körben el tudják mesélni.

Michelle Obama (aki egyébként a választók közötti népszerűsége alapján simán indulhatna az elnökségért is) szerint a Netflix modelljét mintha pontosan erre a célra fejlesztették volna ki. Ted Sarandos Netflix-főnök sem fokarkodott a hízelgő szavakkal, szerinte a házaspár tapasztalata és tekintélye a tökéletes garancia az embereket megmozgató sztorikra. Obama elnökségének befejezése utáni első interjúját is egy, a Netflixen futó talk-shownak adta.