Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Netflix már csak úgy félmilliárd dollárra van a Disney-től

2018.05.24. 12:45

A világ legnagyobb streamingszolgáltatójáról hetente röppen fel, hogy a Disney vagy éppen az Apple vásárolná fel, de menten. Erre tegnap óta hivatalosan is nagyobb a piaci értéke, mint azé a Comcasté, ami a Disney mellett éppen a FOX-ot vásárolná fel, és amit a világ egyik legnagyobb médiavállalatának tartanak (az övék az NBC tévécsatorna meg még vagy 66 másik kábeladó, és a Universal filmstúdió is).

A Comcast a szerdát 147,15 milliárd dolláros értéken zárta, míg a Netflix 152,8 milliárdon zárt, a részvényei értéke pedig meghaladta a 344 dollárt (344,72 egész pontosan).

A Disney ezzel elérhető közelségbe került a Netflixhez, hiszen a Marvel- és Lucasfilm-frachise-okat az ABC tévéadót és a Disney stúdiót is birtokló Disney 153,36 milliárdos értékkel zárt. A Netflix, amihez csak a Netflix tartozik, és semmi más, javarészt annak köszönheti a részvények árfolyamának 4 százalékos emelkedését, hogy Barack Obama és felesége, Michelle Obama bejelentették: műsorokat fognak gyártani a Netflixnek, sőt, szerepelni is szándékoznak azokban. 

A Netflix az első negyedévet nagyon jól zárta, nettó haszna 290 millió dollár volt, az előfizetőinek száma pedig elérte a 125 millót világszerte.