Netflix már csak úgy félmilliárd dollárra van a Disney-től

2018.05.24. 12:45

A világ legnagyobb streamingszolgáltatójáról hetente röppen fel, hogy a Disney vagy éppen az Apple vásárolná fel, de menten. Erre tegnap óta hivatalosan is nagyobb a piaci értéke, mint azé a Comcasté, ami a Disney mellett éppen a FOX-ot vásárolná fel, és amit a világ egyik legnagyobb médiavállalatának tartanak (az övék az NBC tévécsatorna meg még vagy 66 másik kábeladó, és a Universal filmstúdió is).

A Comcast a szerdát 147,15 milliárd dolláros értéken zárta, míg a Netflix 152,8 milliárdon zárt, a részvényei értéke pedig meghaladta a 344 dollárt (344,72 egész pontosan).

A Disney ezzel elérhető közelségbe került a Netflixhez, hiszen a Marvel- és Lucasfilm-frachise-okat az ABC tévéadót és a Disney stúdiót is birtokló Disney 153,36 milliárdos értékkel zárt. A Netflix, amihez csak a Netflix tartozik, és semmi más, javarészt annak köszönheti a részvények árfolyamának 4 százalékos emelkedését, hogy Barack Obama és felesége, Michelle Obama bejelentették: műsorokat fognak gyártani a Netflixnek, sőt, szerepelni is szándékoznak azokban. 

A Netflix az első negyedévet nagyon jól zárta, nettó haszna 290 millió dollár volt, az előfizetőinek száma pedig elérte a 125 millót világszerte.