Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A világ legnagyobb szórakoztatócége lett a Netflix

2018.05.25. 08:38

Egy napja sincs, hogy megírtuk, a Netflix már csak félmilliárd dollárra van a Disney-től, mivel a világ legnagyobb streamingszolgáltatója megelőzte a Comcastet. Pont eddig tartott, hogy az elérhető közelségből trónfosztás legyen.

A Netflix pénzpiaci értéke helyi idő szerint csütörtökön ugyanis elérte a 153 milliárd dollárt, és megelőzve a Walt Disney-t, a világ első számú szórakoztatóipari vállalatává vált - adta hírül az MTI. Csütörtökön 2,3 százalékkal, 253,90 dollárra nőtt a részvényár.

Új, eredeti sorozatai, filmjei több millió előfizetővel növelték a Netflix felhasználóinak a számát 2018-ban, és eredeti részvényeinek értéke 82 százalékkal nőtt az elmúlt öt hónapban. 

A Netlfix 2002-es tőzsdei bevezetése óta, a cég piaci értéke 33 ezer százalékkal nőtt. Eközben a Walt Disney az elmúlt évben 5 százalékot veszített pénzpiaci értékéből, amely csütörtökön 152 milliárd dollárt tett ki.

Ne maradjon le semmiről!