Ungár Péter vett egy online újságot

2018.05.26. 10:41

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja részesedést szerzett az Azonnali.hu nevű hírportálnál - jelentették be képregényes formában. A közéleti tematikájú lapot eddig néhány újságíró működtette, de úgy hallottuk, Ungár bővíteni szeretné a csapatot, elsősorban a megszűnt Magyar Nemzet munkatársaival. 

Miután bezárt a Magyar Nemzet, a politikus jelezte, hogy megvásárolná, azonban Simicska Lajos nem adta el neki, mert a hírek szerint az oligarcha nem látott arra garanciát, hogy végül nem fideszes körökhöz kerül majd a lap. 

Ungár Péternek nem az Azonnali az első újságja, családi vállalkozása révén részesedése van a kormánypárti Figyelőben, és hozzá köthető az LMP-s reflektor blog is. Parlamentben ülő politikusoknál szokatlan, hogy saját médiummal rendelkezzenek, Ungárnak most már három lapja is van. 

Érdekesség, hogy tavaly nyáron legújabb hírportálja számolt be arról elsőként, hogy a politikust a viselkedése miatt kidobták a Momentum fesztiváljáról. A hír úgy került nyilvánosságra, hogy Ungár Péter mesélt erről az Azonnalinak. 

Ungár többször beszélt arról, hogy édesanyjával, Schmidt Máriával milliárdokat örököltek, ez pedig felelősséggel jár. Ungár pontos vagyonáról nincs információ, "Schmidt Mária és családja" idén először került fel a 100 leggazdagabb magyar listájára 38 milliárdos becsült vagyonnal.