Vendel
6 °C
19 °C

Az Index újságírója kapta a Minőségi Újságírásért díjat a füvesemberes cikkéért

2018.06.06. 20:29 Módosítva: 2018.06.06. 20:30

A Főszerkesztők Fóruma által minden hónapban a legjobb cikkért kiosztott díjat májusban az Index újságírója, Hanula Zsolt nyerte. Hanula az Igazságot a füvesembernek! című munkájáért kapta az elismerést.

A Főszerkesztők Fóruma indoklása szerint a „cikk azzal vívta ki magának a májusi díjat, hogy úgy segít eligazodni az áltudományok elleni harcban, hogy mindhárom oldal (a füvesember, a szakember és az internetezők) nézeteit, véleményét részletesen bemutatja. Hanula Zsoltnak egy másik cikke (Ezer forint a lopott magyar Facebook-profil darabja) is az erős jelöltek között volt májusban”.

A zsűri kiemelte Torontáli Zoltán (G7) cikksorozatát, mely a magyar élelmiszerláncok (CBA, Coop, Reál) problémái mögött húzódó üzleti logikát mutatja be, a shortlistre került Neuberger Eszter és Hajdú D. András (Abcúg) a mindannyiunk által jól ismert, a nyolcvanas években épült vidéki óriásházakat bemutató anyaga, szintén az Abcúgon megjelent, Mizsur András Az árokparton kezeli a bántalmazott kislányokat című anyagát is kiemelték. A nyertes írás szerzője 200 000 forint jutalomban részesül.