Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Index újságírója kapta a Minőségi Újságírásért díjat a füvesemberes cikkéért

2018.06.06. 20:29 Módosítva: 2018-06-06 20:30:19

A Főszerkesztők Fóruma által minden hónapban a legjobb cikkért kiosztott díjat májusban az Index újságírója, Hanula Zsolt nyerte. Hanula az Igazságot a füvesembernek! című munkájáért kapta az elismerést.

A Főszerkesztők Fóruma indoklása szerint a „cikk azzal vívta ki magának a májusi díjat, hogy úgy segít eligazodni az áltudományok elleni harcban, hogy mindhárom oldal (a füvesember, a szakember és az internetezők) nézeteit, véleményét részletesen bemutatja. Hanula Zsoltnak egy másik cikke (Ezer forint a lopott magyar Facebook-profil darabja) is az erős jelöltek között volt májusban”.

A zsűri kiemelte Torontáli Zoltán (G7) cikksorozatát, mely a magyar élelmiszerláncok (CBA, Coop, Reál) problémái mögött húzódó üzleti logikát mutatja be, a shortlistre került Neuberger Eszter és Hajdú D. András (Abcúg) a mindannyiunk által jól ismert, a nyolcvanas években épült vidéki óriásházakat bemutató anyaga, szintén az Abcúgon megjelent, Mizsur András Az árokparton kezeli a bántalmazott kislányokat című anyagát is kiemelték. A nyertes írás szerzője 200 000 forint jutalomban részesül.