Öngyilkos lett Anthony Bourdain, tévés szakács és riporter

2018.06.08. 13:27

A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.  

A csatorna pénteken közleményt adott ki: "Hatalmas fájdalommal tudatjuk kollégánk és barátunk, Anthony Bourdain halálát" - írják és megerősítik azt is, hogy öngyilkosság történt. A tévés éppen Franciaországban forgatott, itt találták meg holttestét péntek reggel a szállodai szobájában. Parts Unknown című műsorának néhány hete indult el a 11. évada, amiből eddig 6 epizód került adásba. Az utolsó rész, amit leadott a CNN, Berlinben játszódott.

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain
Fotó: Dimitrios Kambouris

Bourdain karrierje 2000-ben indult be igazán, ekkor jelent meg A konyhafőnök vallomásai című könyve, ami szerte a világon bestseller lett. Ezután lett belőle tévés személyiség, aki nem csak az ételeket és az egzotikus tájakat mutatta be műsoraiban, de azt is, hogy hogyan működnek az emberek. Először a Food Networkön vezetett műsort, Cook's Tour néven, majd a Travel Channelhez szerződött. Ezzel a műsorával két Emmy-díjat is nyert.

2013-ban szerződött a CNN-hez, ami akkor kockázatos húzásnak tűnt. Végül azonban bejött a váltás, Bourdain hamar a csatorna egyik legismertebb arca lett. Parts Unkown című műsora Magyarországon is járt. Megnézte a New York kávéházat, de a Pléh Csárda és az itteni rántott hús volt az, ami igazán ízlett neki. Arról, hogy mennyire nyűgözte le Budapest, ebben a cikkünkben lehet bővebben olvasni.

2013-ban, mikor átvette a Peabody-díjat, azt mondta a munkájáról, hogy ő csak utazik a világban és egyszerű kérdéseket tesz fel. Például, hogy mi tesz valaki boldoggá, vagy mit szeret enni és főzni. "Mindenütt ezekkel az egyszerű kérdésekkel dolgozunk, mégis gyakran kapunk igazán lenyűgöző válaszokat" - mondta el köszönőbeszédében. 

CNN-re készülő műsorában Barack Obama is szerepelt, műsorának sikere pedig megmutatta, hogy a csatornán nem csak a száraz hírműsoroknak van helye, hanem kicsit egyedibb látásmódú, lazább műsoroknak is. Elmondása szerint az elnökkel is csak úgy beszélgettek, mint két férfi, akik igazán szeretnek enni. Tévés karrierje mellett is újabb könyveket adott ki, cikkei pedig a legnagyobb amerikai lapokban jelentek meg.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport