Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem nézhetik Romániában magyar kommentárral a foci vb-t

2018.06.11. 18:24

Nem nézhetik magyar kommentárral az oroszországi világbajnokságot Romániában, írja a Transindex a Marosvásárhelyi Rádió híre alapján. A rádiónak az MTVA azt írta, hogy a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság magyar nyelvű, M4 Sporton futó közvetítéseit csak Magyarország területéről lehet majd fogni, a határon túli közvetítések geokódolva lesznek.

Az MTVA már 2015-ben is jelezte, hogy ezekkel a közvetítésekkel probléma van, akkor a magyar-román mérkőzés kapcsán írták egy kérdésre, hogy a meccs az M4 Sport csatornán kerül adásba, a jogtulajdonos előírása alapján kódolva. Majd hozzátették: "Itt jegyezzük meg, hogy az M4 Sport egyes műsorainak (tipikusan a nemzetközi sporteseményeknek) Magyarországon kívüli sugárzására nem rendelkezünk jogokkal, ezt a jogtulajdonosok akadályozzák, korlátozzák, vagy sok esetben a célország (Románia, Szlovákia) azon tévétársasága, amelyik az adott sporteseményre kizárólagos közvetítési jogot szerzett. A megoldást Európai Uniós szinten keressük."

Hát a 2018-as oroszországi foci vb-re nem sikerült uniós szinten sem megoldást találni ezek szerint erre a kérdésre, viszont a rádiónak küldött válaszukból kiderült:

"a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőire vonatkozó szerződések alapján viszont már Románia és Szlovákia területén is követhetővé válhatnak majd a magyar nyelvű közvetítések"  - írja a Transindex.ro.