Árpád
-2 °C
3 °C

Nem nézhetik Romániában magyar kommentárral a foci vb-t

2018.06.11. 18:24

Nem nézhetik magyar kommentárral az oroszországi világbajnokságot Romániában, írja a Transindex a Marosvásárhelyi Rádió híre alapján. A rádiónak az MTVA azt írta, hogy a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság magyar nyelvű, M4 Sporton futó közvetítéseit csak Magyarország területéről lehet majd fogni, a határon túli közvetítések geokódolva lesznek.

Az MTVA már 2015-ben is jelezte, hogy ezekkel a közvetítésekkel probléma van, akkor a magyar-román mérkőzés kapcsán írták egy kérdésre, hogy a meccs az M4 Sport csatornán kerül adásba, a jogtulajdonos előírása alapján kódolva. Majd hozzátették: "Itt jegyezzük meg, hogy az M4 Sport egyes műsorainak (tipikusan a nemzetközi sporteseményeknek) Magyarországon kívüli sugárzására nem rendelkezünk jogokkal, ezt a jogtulajdonosok akadályozzák, korlátozzák, vagy sok esetben a célország (Románia, Szlovákia) azon tévétársasága, amelyik az adott sporteseményre kizárólagos közvetítési jogot szerzett. A megoldást Európai Uniós szinten keressük."

Hát a 2018-as oroszországi foci vb-re nem sikerült uniós szinten sem megoldást találni ezek szerint erre a kérdésre, viszont a rádiónak küldött válaszukból kiderült:

"a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőire vonatkozó szerződések alapján viszont már Románia és Szlovákia területén is követhetővé válhatnak majd a magyar nyelvű közvetítések"  - írja a Transindex.ro.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?