Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy szövetségi bíró is rábólintott az évezred üzletére

2018.06.12. 23:38

Egy lépéssel közelebb került az AT&T az évezred üzletének nyélbe ütéséhez, miután kedden egy szövetségi bíró azt mondta, hogy nem ütközik a trösztellenes törvényekbe a Time Warner megvétele – írja a CNN.

Az AT&T még 2016-ban jelentette be, hogy megvenné a Time Warnert, azonban Donald Trump akkor még elnökjelöltként azonnal megígérte, hogy megválasztása esetén nem fogja engedélyezni az üzletet, hogy példát statuáljon, ez ugyanis álláspontja szerint kimeríti a hatalomkoncentráció fogalmát.

Ennek megfelelően az Igazságügyi Minisztérium perelt is az ügyben tavaly novemberben, szerintük az üzlet a trösztellenes törvénybe ütközik, mert a fogyasztókat és a versenytársakat is rosszul érinti. Indoklásuk szerint az AT&T a Time Warner birtokában túl nagy befolyással bír a forgalmazókkal folyó tárgyalások során, ami nemcsak az innovációt lassíthatja le, de magasabb árakhoz is vezethet a tévézés terén.

A mostani döntés értelmében ugyanakkor az üzlettel nincs probléma, az ügyben eljáró szövetségi bíró pedig szokatlanul keményen szúrt oda a kormánynak. Mint mondta, reméli, nem kérik a döntés felfüggesztésére, ez ugyanis akár az üzlet kútba esésével is járhat, annak határideje ugyanis június 21. Az Igazságügyi Minisztérium fellebbezhet a döntés ellen, az AT&T pedig egyelőre vállalta, hogy hat napig nem hajtja végre az üzletet, hogy erre lehetőséget is biztosítson.

A minisztérium egyik képviselője a döntés után azt nyilatkozta, hogy csalódottak miatta, és mindenképpen tovább viszik az ügyet, mert hisznek abban, hogy nem tenne jót a piacnak az AT&T és a Time Warner összeolvadása.