Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szexuális zaklatással vádolják a CBS főnökét

GettyImages-72958831
2018.07.28. 08:02

Részletes nyomozáson alapuló, feltáró cikket írt a The New Yorker arról, hogy a CBS televízió vezére, Les Moonves szexuálisan zaklatott nőket - írja a CNN.

A lapnak hat nő mesélte el, hogy Moonves zaklatta őket. 

Az egyikük Ileana Douglas színésznő, aki azt állítja: 1997-ben Moones felhívta őt az irodájába, miközben a színésznő egy pilotfilmen dolgozott a CBS-nek. A CBS vezére arra kérte a nőt, hogy hadd csókolja meg. Douglas megpróbált visszamenni dolgozni, de Moonves megragadta őt és erőszakkal csókolni kezdte, felhúzta a szoknyáját. Douglas visszautasította, ellenállt. A színésznő szerint a pilot forgatása alatt Moonves újra próbálkozott, ezért később a színésznő felhívta telefonon és jelezte neki, hogy soha többé nem dolgozik a CBS-nek. 

A New Yorkernek más áldozat is megszólalt, például Janet Jones író. Vele is erőszakosan akart csókolózni Mooves - legalábbis ezt állítja a nő. 

A lap megszólaltatta Moonvest is, aki lényegében nem tagadta a nők állításait, de azt állítja: szexuálisan nem zaklatott senkit és felfogta, hogy a nem az nemet jelent. 

Nyitókép: Justin Sullivan / Getty Images Hungary