Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

DSC4947
2018.08.01. 09:47
 • Ellenzékiből ismét fideszes csatorna lehet a Hír TV, amelyet Simicska Lajos pár hete eladott Nyerges Zsoltnak. 
 • A csatorna székházában pár perces állománygyűlést tartott Nyerges Zsolt, aki bejelentette az új vezetést.
 • A Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor is jelen volt, aki tanácsadóként segíti majd az átállást.
 • Nyerges nem beszélt elbocsátásokról. Jelezte, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, és ő továbbra sem akar belefolyni médiaügyekbe.
 • Kinevezték vezérigazgató-helyettesnek a tévénél a G-nap előtt is vezetőként dolgozó Szikszai Pétert.
 • Szivárognak hírek egy szimbolikus elbocsátásról: Kálmán Olgának állítólag már felmondtak. Csintalan Sándor már most jelezte távozását.

Miután Simicska Lajos eladta, átadta a Hír TV-t Nyerges Zsoltnak, számítani lehetett arra, hogy a vezérigazgató által szerda délelőttre összehívott állománygyűlésen fontos bejelentések hangzanak el a televízió jövőjével kapcsolatban. Múlt héten távozott a csatornától Fonyó Károly addigi elnök és Faragó Csaba addigi vezérigazgató, a Hír TV Zrt. vezérigazgatói posztjára Pauwlik László tért vissza.

A héten a 444.hu és a Hvg.hu is arról írt, hogy a Hír TV „újra fideszes lesz”. Vagyis a jelenlegi ellenzéki hangvétel eltűnik, és ismét kormányközeli lesz a csatorna. A 444 azt írta: „A legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor és stábja nemsokára visszaveszi a vezetést a televízió felett, és várhatóan visszanavigálja azt a kormány oldalára".

Nyerges és Liszkay is elment állománygyűlésre, pár percig tartott

Az állománygyűlést szerdán fél tizenegyre hívták össze – a Figyelő közölte is a körlevelet –, és azon Liszkay Gábor és Nyerges Zsolt is részt vett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

Ellenzékiből ismét fideszes csatorna lehet. A pár perces állománygyűlésen bejelentették az új vezetést. Kálmán Olgának felmondtak, Csintalan Sándor már jelezte távozását.

4908 · Aug 01, 2018 09:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Helyszíni tudósítónk, Dezső András jelentése szerint Liszkay tíz óra előtt megérkezett a székházhoz, és azt mondta, hogy „tanácsot adni" jött. Nem árulta el, hogy milyen tanácsokat, és hogy  teljesen kormánybarát lesz-e a Hír TV. Utána megérkezett Nyerges Zsolt is, aki azt ígérte, hogy az állománygyűlés után nyilatkozik a sajtónak. 

Az Index információja szerint Nyerges Zsolt az állománygyűlésen a következő személyi változásokat jelentette be:

 • a vezérigazgató Répásy Bálint lesz, ő a most bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt; és 
 • Liszkay Gábor úgynevezett médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Később pedig kiderült:

 • Szikszai Péter a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott);
 • Mentes Katalin, az Echo TV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató.

Nyerges arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, elbocsátásokról, úgy tudjuk, nem ejtett szót, és a pár perces állománygyűlésen kérdezni sem lehetett.

Nyerges nem akar belefolyni, ez Liszkay dolga lesz

Nyerges Zsolt 11 óra körül távozott a székházból, az újságíróknak annyit mondott, hogy ő marad a tévé tulajdonosa. A kérdésre, hogy fideszes lesz-e a tévé, annyit mondott, hogy ő nem szól bele médiaügyekbe".

Nyerges Zsolt nyilatkozik a sajtónak
Nyerges Zsolt nyilatkozik a sajtónak
Fotó: Kaszás Tamás / Index

A távozása után a sajtónak kiküldték Nyerges Zsolt állománygyűlésen elhangzott beszédét, amelyben a következők szerepelnek:

 • A Hír TV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme.
 • Bár sok találgatás megjelent a csatorna sorsával kapcsolatban, tulajdonosként örömmel mondhatom és erősíthetem meg, hogy a Hír TV helyzete stabil, a csatorna tovább működik, a jövője biztosított."
 • Én magam sosem foglalkoztam a médiával, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Vagyis a tulajdonosi szerepvállalásnál nem fogok jobban belefolyni a Hír TV életébe."
 • Liszkay Gábort kértem meg, hogy legyen a médiatanácsadóm, és szakmai szempontból irányítsa a csatorna működését, Gábor pedig elfogadta a felkérést."

Az Azonnali kedd este arról írt, hogy a portaszolgálatot már lecserélték. Most reggel pedig biztonsági őrök jelentek meg a tévé óbudai székházánál. Információnk szerint a hírigazgató már jelezte a kollégáinak, hogy pakolják össze a személyes tárgyaikat.

Csintalan bejelentette távozását, Kálmán Olgának állítólag felmondtak

A tévéből várhatóan többeket elküldenek, ha ismét fideszes irányba állítják a hangvételt. Csintalan Sándor, a tévé egyik műsorvezetője, aki Simicska Lajos bizalmasaként is szokott nyilatkozgatni, azt mondta az Azonnalinak, hogy a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és „ilyen ember például Kálmán Olga" vagy „szerénytelensége".

Csintalan szerda délelőtt a tévé székháza előtt állt, tudósítónknak azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik. Csintalan jelezte, biztos abban, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz és a Fideszhez lojális irányba állítják ismét.

Az egykori Magyar Nemzet-munkatársakból verbuválódott Magyar Hang azt írta, Kálmán Olgának felmondtak szerda délelőtt. Kálmán Olgát egyelőre nem sikerült elérnünk. A HírTV-n ugyanakkor délben megjelent egy felhívás, miszerint Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait a továbbiakban nem láthatják a nézők.

A tévé pár munkatársa/vendége délelőtt megpróbált Facebook-élővel jelentkezni az épületből, ám a biztonságiak megakadályozták, és kitessékelték őket.

Bár Nyerges Zsolték nem jelentettek be elbocsátásokat és irányváltást sem, a tévé több munkatársa Liszkay és Szikszai kinevezését úgy értelmezte, hogy egyértelműen Fidesz-támogató irányba hangolják majd át a tévét, és ebben aligha lesz szerepük azoknak, akik az elmúlt években, a G-nap után ott dolgoztak.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index) • Tippek
 • Lakáshitel