Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

DSC4947
 • Ellenzékiből ismét fideszes csatorna lehet a Hír TV, amelyet Simicska Lajos pár hete eladott Nyerges Zsoltnak. 
 • A csatorna székházában pár perces állománygyűlést tartott Nyerges Zsolt, aki bejelentette az új vezetést.
 • A Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor is jelen volt, aki tanácsadóként segíti majd az átállást.
 • Nyerges nem beszélt elbocsátásokról. Jelezte, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, és ő továbbra sem akar belefolyni médiaügyekbe.
 • Kinevezték vezérigazgató-helyettesnek a tévénél a G-nap előtt is vezetőként dolgozó Szikszai Pétert.
 • Szivárognak hírek egy szimbolikus elbocsátásról: Kálmán Olgának állítólag már felmondtak. Csintalan Sándor már most jelezte távozását.

Miután Simicska Lajos eladta, átadta a Hír TV-t Nyerges Zsoltnak, számítani lehetett arra, hogy a vezérigazgató által szerda délelőttre összehívott állománygyűlésen fontos bejelentések hangzanak el a televízió jövőjével kapcsolatban. Múlt héten távozott a csatornától Fonyó Károly addigi elnök és Faragó Csaba addigi vezérigazgató, a Hír TV Zrt. vezérigazgatói posztjára Pauwlik László tért vissza.

A héten a 444.hu és a Hvg.hu is arról írt, hogy a Hír TV „újra fideszes lesz”. Vagyis a jelenlegi ellenzéki hangvétel eltűnik, és ismét kormányközeli lesz a csatorna. A 444 azt írta: „A legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworksöt vezető Liszkay Gábor és stábja nemsokára visszaveszi a vezetést a televízió felett, és várhatóan visszanavigálja azt a kormány oldalára".

Nyerges és Liszkay is elment állománygyűlésre, pár percig tartott

Az állománygyűlést szerdán fél tizenegyre hívták össze – a Figyelő közölte is a körlevelet –, és azon Liszkay Gábor és Nyerges Zsolt is részt vett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gyorsan lezavarták a hatalomátvételt a Hír TV-ben

Ellenzékiből ismét fideszes csatorna lehet. A pár perces állománygyűlésen bejelentették az új vezetést. Kálmán Olgának felmondtak, Csintalan Sándor már jelezte távozását.

4908 · Aug 01, 2018 09:47am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Helyszíni tudósítónk, Dezső András jelentése szerint Liszkay tíz óra előtt megérkezett a székházhoz, és azt mondta, hogy „tanácsot adni" jött. Nem árulta el, hogy milyen tanácsokat, és hogy  teljesen kormánybarát lesz-e a Hír TV. Utána megérkezett Nyerges Zsolt is, aki azt ígérte, hogy az állománygyűlés után nyilatkozik a sajtónak. 

Az Index információja szerint Nyerges Zsolt az állománygyűlésen a következő személyi változásokat jelentette be:

 • a vezérigazgató Répásy Bálint lesz, ő a most bezárt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt; és 
 • Liszkay Gábor úgynevezett médiatanácsadóként dolgozik majd a csatornánál.

Később pedig kiderült:

 • Szikszai Péter a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes lesz (ő már volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél, majd a Magyar Időknél és az Echo TV-nél dolgozott);
 • Mentes Katalin, az Echo TV volt hírigazgatója lesz a hírigazgató.

Nyerges arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása, elbocsátásokról, úgy tudjuk, nem ejtett szót, és a pár perces állománygyűlésen kérdezni sem lehetett.

Nyerges nem akar belefolyni, ez Liszkay dolga lesz

Nyerges Zsolt 11 óra körül távozott a székházból, az újságíróknak annyit mondott, hogy ő marad a tévé tulajdonosa. A kérdésre, hogy fideszes lesz-e a tévé, annyit mondott, hogy ő nem szól bele médiaügyekbe".

Nyerges Zsolt nyilatkozik a sajtónak
Nyerges Zsolt nyilatkozik a sajtónak
Fotó: Kaszás Tamás / Index

A távozása után a sajtónak kiküldték Nyerges Zsolt állománygyűlésen elhangzott beszédét, amelyben a következők szerepelnek:

 • A Hír TV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme.
 • Bár sok találgatás megjelent a csatorna sorsával kapcsolatban, tulajdonosként örömmel mondhatom és erősíthetem meg, hogy a Hír TV helyzete stabil, a csatorna tovább működik, a jövője biztosított."
 • Én magam sosem foglalkoztam a médiával, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Vagyis a tulajdonosi szerepvállalásnál nem fogok jobban belefolyni a Hír TV életébe."
 • Liszkay Gábort kértem meg, hogy legyen a médiatanácsadóm, és szakmai szempontból irányítsa a csatorna működését, Gábor pedig elfogadta a felkérést."

Az Azonnali kedd este arról írt, hogy a portaszolgálatot már lecserélték. Most reggel pedig biztonsági őrök jelentek meg a tévé óbudai székházánál. Információnk szerint a hírigazgató már jelezte a kollégáinak, hogy pakolják össze a személyes tárgyaikat.

Csintalan bejelentette távozását, Kálmán Olgának állítólag felmondtak

A tévéből várhatóan többeket elküldenek, ha ismét fideszes irányba állítják a hangvételt. Csintalan Sándor, a tévé egyik műsorvezetője, aki Simicska Lajos bizalmasaként is szokott nyilatkozgatni, azt mondta az Azonnalinak, hogy a Hír TV áthangolásához elég, ha csak néhány embert küldenek el és pár műsort szüntetnek meg. Ilyen műsor a Szabadfogás vagy a Célpont, és „ilyen ember például Kálmán Olga" vagy „szerénytelensége".

Csintalan szerda délelőtt a tévé székháza előtt állt, tudósítónknak azt mondta a jövőjéről, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik. Csintalan jelezte, biztos abban, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz és a Fideszhez lojális irányba állítják ismét.

Az egykori Magyar Nemzet-munkatársakból verbuválódott Magyar Hang azt írta, Kálmán Olgának felmondtak szerda délelőtt. Kálmán Olgát egyelőre nem sikerült elérnünk. A HírTV-n ugyanakkor délben megjelent egy felhívás, miszerint Kálmán Olga és Csintalan Sándor műsorait a továbbiakban nem láthatják a nézők.

A tévé pár munkatársa/vendége délelőtt megpróbált Facebook-élővel jelentkezni az épületből, ám a biztonságiak megakadályozták, és kitessékelték őket.

Bár Nyerges Zsolték nem jelentettek be elbocsátásokat és irányváltást sem, a tévé több munkatársa Liszkay és Szikszai kinevezését úgy értelmezte, hogy egyértelműen Fidesz-támogató irányba hangolják majd át a tévét, és ebben aligha lesz szerepük azoknak, akik az elmúlt években, a G-nap után ott dolgoztak.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)