Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Távozik Murányi András, a Zoom.hu hírigazgatója

2018.08.01. 11:30

Zajlik az élet a magyar médiaiparban, felállt három tévés az N1TV-nél, a Hír TV-nél éppen tart az át(vissza)rendeződés, és a a Zoom.hu hírigazgatója is elköszönt. Murányi András 25 éve dolgozik újságíróként, ebből 15 évet a Népszabadságnál élt meg, melynek utolsó főszerkesztője volt a lap 2016-os bezárásakor.

A Zoom.hu portált kiadó STRAT-POL Kft. ügyvezetője, Tarjányi Péter, a Kreatívnak azt nyilatkozta, hogy Murányinak nem lesz utódja, távozásával megszűnik a hírigazgatói poszt, amit eleve neki kreáltak még tavaly, amikor úgy tűnt, a portfólió a vidéki nyomtatott sajtóban és a rádióban bővülhet. Aztán nem bővült, mert nem volt hová (a Fidesz-közeli médiabirodalom építse közben elfogytak a termékek, és Tarjányinak pont nem jutott már). 

A kiadó, mondta Tarjányi, így főleg a Zoom.hu-ra koncentrál a továbbiakban, ahová újabb újságírókat vesznek majd fel. 

Murányi András az Indexnek megerősítette, hogy távozott, szerinte

jó hangulatú beszélgetést folytattunk ma reggel, majd közös megegyezéssel távoztam.

A portálhoz Tarjányi valóban egy olyan szerepkörbe vitte oda, ami túlmutatott a Zoom jelenlegi állapotán, majd amikor ezek a tervek dugába dőltek, a főszerkesztő Kustánczi Norbert kérésére az operatív, napi munkában is részt vett, „effektíve szerkesztőként", amiről azt mondta, kifejezetten élvezte, mert nem egy tétlen típus. 

Aztán egy ponton a cégnek is van egy elképzelése, és ha ez találkozik az ember sajátjával, akkor minden rendben, ha meg nem, akkor nem találkozik, és annak vannak folyományai.

A folytatásról azt mondta, ha kapna megfelelő ajánlatot, akkor maradna a médiában, ha nem, akkor szívesen kipróbálja magát azon kívül is.