Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harrach: Igazságos és méltányos lenne újranyitni a Magyar Nemzetet

2018.08.03. 19:40

"Augusztus 25-én, alapításának 80. évfordulóján igazságos és méltányos lenne újranyitni a Magyar Nemzetet" - nyilatkozta Harrach Péter az Atv.hu-nak. A KDNP frakcióvezetője szerint az újranyitott lap "a szellemisége" miatt a kormányhoz állna közel, és a G-nap előtt ott dolgozókkal szemben lenne méltányos, ha ismét megjelenhetne. 

Harrach szerint a lap mindig is konzervatív kereszténydemokrata értékredet képviselt, azonban a G-naptól a választásokig ez már nem "úgy" érvényesült. "A tulajdonosi akarat olyan erős volt, hogy a lap készítőinek a személyes szabadsága is sérelmet szenvedett, mert ezt az akaratot ki kellett szolgálni" - vélekedett a politikus. 

Érdekes helyzet lenne, ha valóban újraindítanák Fidesz-kompatibilis újságírókkal a Magyar Nemzetet, amelynek kiadóját Simicska Lajos a Hír TV-hez hasonlóan eladta Nyerges Zsoltnak. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy elég kevés Fideszhez közelálló újságíró van a hazai piacon.