Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nemzetközi szervezet is elítéli a Hír TV kormánypártivá fordítását

2018.08.03. 16:22

Az 1985-ben alapított, a sajtószabadságot monitorozó Riporterek Határok Nélkül (RSF) nevű nemzetközi szervezet közleményt adott ki a Hír TV-ben lezajlott hatalomátvétel kapcsán, amelyet a legutóbbi lépésnek neveznek abban, ahogy „Orbán és a Fidesz elfoglalja az ország médiáját”.

A közlemény beszámol a fideszes médiabirodalom terjeszkedésének lépéseiről, és arról is, hogy a Hír TV vezetőváltásának napján, csak pár órával az intézkedés után azonnal leállították Kálmán Olga kormánykritikus műsorát, és ki is rúgták a műsorvezetőt, más kollégákkal együtt, helyette pedig lejátszották Orbán Viktor egy korábbi beszédét.

„A Fidesz szövetségeseinek hatalomátvétele a csatornánál újabb megerősítése annak, hogy a kormány ragaszkodik a média feletti ellenőrzéshez. A hatóságok egyre inkább akadályozzák a sajtó szabadságát, és azt, hogy betöltse a szerepét a demokrácia ellenőrzésében” – fogalmazott az RSF.

A szervezet szerint „a demokrácia egyre inkább visszavonulóban van, amióta Orbán újra miniszterelnök lett 2010-ben, és ma már csak 73. a az RSF sajtószabadság-rangsorában 180 ország közül”.