Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Hír TV: Kekeckedő hírszerkesztésnek nincs helye

2018.08.04. 09:02

A Magyar Időknek adott interjút Szikszai Péter, a visszafoglalt Hír TV új vezérigazgató-helyettese. Ebben tagadta az Index tegnap megjelent cikkében leírtakat. Szikszai szerint szó sincs arról, hogy a Hír TV és az Echo TV között ellenséges lenne a viszony. „Harry Potter-es fantasy” - mondta a lapnak, és azt is megjegyezte, hogy csak a "liberális sajtó" szeretné egymásra haragítani a két tévé munkatársait.

A két menedzsment napi kapcsolatban van egymással, a kollégák „átdolgoznak”, a társcsatornától híradós felvételeket is kapunk - mondta el Szikszai a Magyar Időknek. A cikkben azt hangsúlyozzák, hogy a Hír TV megmenekült, jelenleg nincs szó arról, hogy az Echo TV és a Hír TV közül az egyiket megszüntetik.

A megkezdődött átalakításról, amely során 12 műsort szüntettek meg, azt mondta, hogy az egy hosszabb folyamat lesz, mert "három év rombolását nem lehet pár nap alatt jóvá tenni". A Hír TV hírműsorait az elmúlt évben szerinte nem a kormányzati munka ellenőrzésének szándéka, hanem a szabad szájú, mértéktelen gyűlölet, a tények torzítása jellemezte.

Arról is beszélt, hogy "a kekeckedő, aljas hírszerkesztésnek nincs helye a megújult Hír TV-ben".

Szikszai később az Átlátszóval megosztotta a megszüntetett műsorok listáját, ez azonban nem teljes felsorolás, mert nem jutott mind az eszébe. Szikszai listája szerint biztosan megszűnik a Reggeli járat, a Szamizdat, az Egyenesben (sic!), a Szabadfogás, a Peron, a Tantusz, a Privátszféra és Nem Gyenge, Teszári Nóra politikai műsora.

Teszári Nóra másik műsoráról azt írta: "a Kép-regény c. műsoroknak mennek az ismétlései, kivétel a Sas Józsefről szóló rész, mert attól hidegrázást kapok". A Riasztás folytatódik, szerinte ugyanis a stábból maradt két emberrel is össze tudnak hozni heti 23 percet. A Célpont működését egyelőre felfüggesztik. "Egy kicsit félretettem pihenni, ráfér egy nagygenerál, és utána még lehet vele valami" – írta az Átlátszónak Szikszai, aki állítása szerint a műsort és annak címét is kitalálta.

A Szikszai által is említett cikkünkben azt írtuk tegnap, hogy hosszú távon valószínűleg nem marad meg két azonos célközönségnek gyártó hírcsatorna, továbbá, hogy a helyzetet bonyolítja, hogy Liszkay Gábor az egyik felelőse a Hír TV átalakításának, aki közben a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworksnek is a vezetője. Kettejük konfliktusa pedig nagyban meghatározza majd a két tévé sorsát.

Az átmeneti időszakot a Hír TV főleg archív felvételekkel vészeli át. A vezetőváltást követő órákban szinte azonnal megismételték Orbán Viktor tusványosi beszédét, ma reggeli is korábbi műsorok kerültek adásba.