Új csatornát indítana az ATV

2018.08.17. 12:41
A Hetek című hetilapnak adott interjút Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója, aki szerint az ATV ma közéletibb tévé, mint bármikor, és arról is beszélt, hogyan képzeli el a csatorna jövőjét.

Amit a kritikusaink bulvárosodásnak írnak le, az a mi szemszögünkből színesedés, kereskedelmi szempontból pedig élénkülés. Szerintem ettől lesz tévé a tévé – ellenkező esetben rádióműsort csinálnánk reggeltől estig

– reflektált azokra a hangokra, miszerint az ATV átment bulvártévébe. Szerinte a markáns közéleti profil megtartása mellett a szórakoztatás a lényeg, amihez nem ártana egy másik tévéadó sem, ezt egy év múlva már megvalósíthatónak látja: „Egy év múlva szeretnék kettő ATV-t látni, amelyek közül az egyiken alapvetően hírműsorok mennek, a másikon inkább szórakoztató műsorok és sorozatok. Eközben azt szeretném, hogy az ATV a G-nap előtti nézettségét tartsa, míg a második csatornával új, fiatal nézőket találjunk meg."

A G-nap után a Hír TV kilépett a kormánysimogató szerepből, és az agresszív profilváltást az ATV is megérezte, hiszen nap mint nap keresték meg kollégáikat, akik közül volt is olyan, akit elcsábítottak. Németh hálás azoknak, akik maradtak, és nem tervezi Kálmán Olga visszacsábítását sem, mert, mint mondta,

Rónai Egon kiválóan vezeti az Egyenes beszédet, ráadásul elkezdtünk építeni saját arcokat, így nálunk dolgozik Krug Emília, aki mára a legjobb hírháttér-műsorvezetők egyike lett Magyarországon. (Az egykori népszabadságos) Bednárik Imre szakmai vezetésével elkezdtünk új szakembereket felépíteni, amire nemcsak nekünk, de a szakmának is égető szüksége volt. Ezt a munkát nem fogjuk félbehagyni, ez egy hosszú távú folyamat.

A tévé őszével kapcsolatban a következőket emelte ki:

  • napi magazinműsor indul Jakupcsek Gabriellával;
  • az ATV lesz a világ egyik legnagyobb hírtévéjének hivatalos magyarországi partnere;
  • stratégiai partnerségre léptek az IKO műsorgyártó céggel;
  • egy nagyszabású amerikai produkció magyar verzióját is elkezdik gyártani majd, ami nem trash reality és nem is tehetségkutató lesz.

Az IKO-val való összebútorozást elég nehéz úgy értelmezni, mint lépést a további függetlenedés felé, hiszen a cég a TV2-vel nőtt össze, az meg ugye nem éppen a kormánykritikus vagy éppen független hírműsorairól ismert.