Erzsébet
1 °C
4 °C

A tizenkettedik évad után nem folytatódik az Agymenők

171030-big-bang-theory
2018.08.22. 21:23

Hivatalos: a Warner Bros., a Chuck Lorre Productions és a CBS közösen bejelentette, hogy a The Big Bang Theory, vagyis az Agymenők soron következő évada az utolsó is lesz egyben: a 12-ik szezonnal ugyanis befejezik a kultikus sorozatot 2019 májusában.

Örökké hálásak leszünk a rajongóknak, hogy az elmúlt tizenkét évad alatt ennyire támogatták a sorozatot. A szereplők, az írók és a stáb is rendkívül hálás a sorozat sikeréért, és azon dolgozunk, hogy egy olyan befejező évadot és évadzárót készítsünk, ami egy emlékezetes és kreatív lezárást hoz az Agymenőknek.

Az utolsó évad szeptember 24-én, hétfőn kezdődik majd a CBS-en, majd a szokásos csütörtöki időpontokban fog folytatódni.

A sorozat 2007-ben indult útjára, ez idő alatt hétszer jelölték Golden Globe-ra, és 52 Emmy-díj jelöléséből 10-et el is vitt. 12 évad alatt összesen 279 rész készült, és átlagban majdnem 20 millióan néztek egy-egy epizódot.

Az Agymenők az évek alatt az egyik legsikeresebb sitcommá vált, és a tudományos közegben is gyűjtötte rajongóit. Állatfajokat is neveztek el a főszereplő után: egy majom a Columbus állatkertben például a Dr. Sheldon Cooper nevet kapta, de egy méhfajt is elneveztek Sheldon szavajárása után (Bazinga!), így lett belőle Euglossa bazinga, és egy medúzafajtát is, ami a Bazinga Rieki névre hallgat.

2015-ben a Kaliforniai Egyetemen ösztöndíjat is alapítottak The Big Bang Theory Scholarship néven (Agymenők Ösztöndíj), amivel olyan rászoruló egyetemi hallgatókat segítenek, akik a tudomány, technológia, mérnökség vagy matematika területén akarnak továbbtanulni.

forrás: Deadline

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?