Erzsébet
1 °C
4 °C

Szimbolikus műsorokat támaszt fel a visszafoglalt Hír TV

2018.08.28. 13:26

Nincs rivalizálás, sem ellentét a Hír TV jelenlegi vezetése és az Echo TV vezetése között, hangsúlyozta újra Szikszai Péter, a visszafoglalt Hír TV vezérigazgató-helyettese, ezúttal a Mandindernek adott interjújában.

"A jobboldali nézőknek most két tévéjük is van. Nem olyan nagy baj ez. Örülünk, hogy a HírTV nem jutott a megszűnt Magyar Nemzet sorsára, és nem kerültek utcára az itt dolgozók" – mondta Szikszai, aki korábban Harry Potter-es fantasynek nevezte az értesülést.

Szikszai a korábbi, Magyar Időknek adott interjújában már elmondta, jelenleg nincsen arról szó, hogy az Echo TV és a Hír TV közül bármelyiket is megszüntetik, ezúttal azonban a Mandinernek elárulta, hogy két ugyanolyan típusú csatornát nincs sok értelme fenntartani, ezért profilváltásra lehet szükség.

Hogy a két csatorna közül melyiket gondolnák újra, az a vezérigazgató-helyettes szerint viszonylag egyértelmű, amit a csatornák nevével magyarázott. "Ez a televízió a nevében is tükrözi a profilját, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy ne hírcsatornaként működjön" – mondta.

Szikszai arról is beszélt, hogyan képzelik a 2015 előtti Hír TV feltámasztását.

Újra a konzervatív értékeket képviseljük. Az a szlogenünk, hogy „Visszatértünk”. Fel fogunk újítani néhány a jobboldali nézők számára szimbolikus műsort, amelyek 2015 előtt is futottak. Ilyen például az a politikusi nagyinterjú, amely szeptembertől pénteken este 9 órától kerül adásba, Péntek 9 néven. Csermely Péter nem, de Gajdics Ottó visszatér a Hír TV képernyőjére. A másik műsorvezető neve egyelőre legyen meglepetés.

Elárulta továbbá, hogy ha összeáll a régi csapat, újra lesz Célpont (annak idején Szikszai találta ki a műsor címét), amelynek működését egyelőre felfüggesztették, új stábbal indul újra a Riasztás, folytatni fogják a Csörtét, már látható a Magyarország élőben, lesz egy új hetente jelentkező magazinműsor politikai riportokkal, Puzsér Róbert műsoráról, a Sznobjektívről egy-két napon belül döntenek, a Szabadfogás pedig "más vendégekkel" indul újra.

"Vitát akarunk a műsorba, ezért jobboldalról és baloldalról is hívunk szereplőket. Reméljük, elfogadja mindenki a meghívást, és akkor valóban kemény szóváltások lesznek" – mondta az új Szabadfogásról. Szikszai szerint a jelenlegi ellenzékben lévő politikusok nincsenek abban a helyzetben, hogy válogassanak a megszólalási lehetőségek között, de nem ijednének meg egy esetleges ellenzéki bojkottól sem.

Arra azért nem számítok, hogy Gyurcsány Ferenc a küszöbünkön virraszt egy interjúlehetőségért

– tette hozzá.

Szikszai korábban az Átlátszóval osztotta meg a már megszüntetett műsorok listáját, ez azonban nem volt teljes felsorolás, mert nem jutott mind az eszébe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?