Ödön
1 °C
11 °C

Tovább zuhant a TV2 nézettsége

2018.08.29. 17:19

Tegnap azt írtam, nem érdemes egy nap adataiból messzemenő következtetést levonni a tévés nézettségi versenyt illetően, mert hát félig még nyár van, a TV2 meg ugye annyira titkolta, hogy mivel indítja be az őszi műsorrendet, hogy a nézők úgy voltak vele, hogy ha nem mondják meg, akkor majd néznek mást. Ezért állt bele a földbe a TV2 hétfője: főműsoridőben az RTL Klub 16,5 százalékos közönségaránnyal futott, a TV2 meg 8,5-tel, amit nem kell kommentálni különösebben. És nem is akartam foglalkozni a tegnap estével, de a TV2 olyan lejtmenetre váltott, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül.

A kereskedelmi korcsoportban, ami ugye a papíron legnagyobb vásárlóerővel bíró, kombinált korosztály, és lefedi a 18 és 49 év közötti magyar felnőtteket, az RTL Klub főműsoridőben 16,2 százalékos közönségarányt ért el, míg a TV2 5,6-ot. Ez, csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat, 0,3 százalékkal kevesebb, mint amit az RTL Magyarország Film+ nevű kábeladója hozott tegnap az És megint dühbe jövük, a Red és az Arachnophobia című filmekkel.

18:00-19:00

A szívás itt kezdődött, a Tényekre az éppen tévéző 18-49-es lakosság csupán 12 százaléka volt kíváncsi, feleannyi, mint a Híradóra (igen, az 24% volt). Ez sok mindennek betudható, reményeim szerint a latban az nyomta a legtöbbet, hogy a nézők ráuntak az állami pénzből (is) finanszírozott agymosásra.

19:00-20:45

A Híradó közönségét a Nyerő Páros nemhogy megtartotta, de rá is pakolt pár százalékot, így 27,5 százaléknál állt meg, amivel vitte az egész estét is. Ez az a sáv, amiben a TV2 A Piramis című műsorral az év elején hülyére verte az RTL Klubot, ugye. Na, A Piramis egyelőre a közelében sincs annak a 18 százalék körüli közönségaránynak, amit eddig tudott, sőt, a hétfői 8,8-ról tovább süllyedt, egészen 6,2-ig, így az RTL Klub nemcsak a celebpárosvetélkedővel, hanem a Barátok közttel is verte, ami 16,8 százalékos közönségarányt tudott.

21:00-23:00

Itt a TV2 egy új műsort, a Masterchef VIP-t indította el, amit valamiért Eredeti címkével láttak el, mint a lenyúlt Piramist, pedig ennek a licenszét úgy tudjuk, tök szabályosan meg is vették (igaz, a Viasaton korábban ment a formátum Mesterszakács címmel). A celebfőzős műsor viszont olyan mélyre süllyed, ahová a TV2-n a rossz emlékű Star Aacedemynek sikerült vagy két éve, és 5,4 százalékos közönségarányt produkált. Az RTL Klub az Éjjel-nappal Budapesttel (14,9%) és a Szemfényvesztők című filmmel (9%) verte.

A jó hír, mármint a TV2 szemszögéből, hogy innen valószínűleg már csak feljebb lehet menni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?