Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Sóval hintik be a Heti Válasz hűlt helyét

2018.09.05. 13:10

Múlt csütörtökön vált biztossá, hogy a nyomtatott Heti Válasz, majd a rendelkezésünkre álló digitális és online csatornák után magát a lapkiadó kft.-t is felszámolják. A megszűnés ezzel véglegessé és visszafordíthatatlanná vált"

- jelentette be közleményében a Heti Válasz egykori szerkesztősége, majdnem napra pontosan egy hónappal az után, hogy ügyvezetőváltásra hivatkozva megszüntették a valasz.hu-t is, ahol eddig a nyomtatott Heti Válasz megszűnése után is megjelenhettek cikkek.

Simicska Lajos a Fidesz újabb kétharmados győzelmét hozó választás után azonnal bejelentette, megszünteti a tulajdonában álló Magyar Nemzetet és Lánchíd Rádiót, leépítésekbe kezd a Hír TV-nél, a Heti Válasz pedig csak akkor működhet tovább, ha talál magának egy befektetőt. De a lehetséges vevő, miután rájött, hogy a magyar "piaci" helyzetben - amelyet teljesen irracionálissá tesznek a kormány által megvásárolt hirdetési felületek - a lapot nem lehet nyereségesen üzemeltetni, visszakozott. Azóta a Hír TV-t is átvette a kormány köre; ezt és a többi hasonló ügyet itt foglaltuk össze:

Stumpf András, a lap egykori munkatársa a Facebookon búcsúzott az olvasóktól:

Búcsúféle ez a levél. Hogy időleges vagy végleges, az idő dönti el. Ami bizonyos: Heti Válasz-formánkat végleg elvesztettük. (...) A bevételi forrásaitól teljesen megfosztott cég sem a hitelezők, sem a munkatársak, sem pedig az olvasók felé nem tudja teljesíteni, amit vállalt. A minap kiderült: a társaságot felszámolják. Noha mi magunk is kárvallottjai vagyunk ennek a helyzetnek, jelezni szeretnénk: leginkább az olvasóinknak okozott veszteség bánt bennünket.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?