Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mit adott Európa a filmeseknek?

2018.09.18. 10:49

Fiatal filmrendezőknek hirdetnek versenyt az #EUandME kampány keretében, a verseny célja bemutatni azt, hogy az uniós jogszabályok és kezdeményezések lehetővé teszik, hogy a fiatalok megvalósítsák az álmainkat. 

A versenyben 18 és 35 év közötti filmrendezők vehetnek részt egy-egy rövidfilmötlettel, ha készítettek már rövid filmet. A pályázóknak október 31-ig kell benyújtaniuk egy rövidfilm-ötletet, ami bemutatja, hogyan járul hozzá az Európai Unió a polgárainak mindennapi életéhez. A pályaműveket az alábbi 5 témakör egyikében kell benyújtani:

  • Mobilitás,
  • Fenntarthatóság,
  • Képzés és vállalkozás
  • Digitális
  • Jogok.

Az öt nyertes egy nyilvános, online szavazás keretében dől el 2019. január-február között. További részletek a versenyről és a jelentkezési lap az alábbi honlapon érhető el.

Az öt nyertes mindegyike 7.500 eurós ösztöndíjban részesül, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával valósíthatja meg.