Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két kormánykritikus újságot sem engedtek be a Kormányinfóra

2018.09.27. 18:45 Módosítva: 2018-09-27 18:45:17

Nem engedték be a Kormányinfóra az Azonnali és a Magyar Hang munkatársait, derül ki a két újság cikkeiből. 

A Magyar Nemzet utódjának számító Magyar Hang például azt írja, hogy a kormánytagok a kérdéseikre sem válaszolnak, az interjúigényeikre sem érkezik semmilyen reakció, és legutóbb már a Kormányinfóra sem engedték be őket annak ellenére, hogy 9 ezer előfizetőjük van, ami egy magyar hetilap esetében nem elhanyagolható szám.

Ugyanerről számolt be az LMP-s Ungár Péterhez tartozó Azonnali is. A portál arra emlékeztet, hogy korábban Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter külön kitért arra, hogy semmilyen korlátot nem szab az újságnak, nyugodtan menjenek csak kormányinfóra, és hívják, ha van valami.

Ennek ellenére csütörtök reggel - Magyar Hanghoz hasonlóan - visszadobták az Azonnali regisztrációját. A portál megpróbálta elérni Gulyást, amiről videót is forgattak, de a telefonján nem lehetett elérni sokadik próbálkozás után sem. Pedig bőven lett volna hova ülni a helyszínen, ahogy az a videójuk végén is látszik:

azonnali

Korábban Orbán Viktor az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentés elfogadásával kapcsolatos szavazáson azt mondta, hogy

Nem hallgattathatjuk el azt, aki nem ért velünk egyet

- de valahogy ezzel az állítással szöges ellentétben áll, hogy Gulyásék nem engednek be újságokat a fél üres Kormányinfóra.

Természetesen kerestük a Miniszterelnökséget is azzal kapcsolatban, hogy miért nem engedték be az Azonnalit és a Magyar Hangot a csütörtöki kormányülésre, ahogy válaszolnak, frissítjük a cikkünket. Talán nekünk válaszolnak.