Natália
1 °C
7 °C

A hírhamisító Papp Dániel lesz az MTVA vezérigazgatója

2018.09.28. 15:12

Közleményben jelentette be az MTVA, hogy Vaszily Miklós távozása után Papp Dánielt, az eddigi tartalomszolgáltatási igazgatót bízták meg azzal, hogy megbízott vezérigazgatóként vezesse a céget. 

Papp Dániel volt az, aki olyan tudósítást készített a Hírcentrumnak, ami azt sugallta, hogy  Daniel Cohn-Bendit zöldpárti EP-képviselő, mikor Magyarországon járt, nem válaszolt arra a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.

Papp Dániel
Papp Dániel
Fotó: Zih Zsolt

Ezt követően az Indexen az jelent meg róla, hogy hírhamisító, amit Papp bíróságon támadott meg, amit először a Fővárosi Bíróság utasított el. Az indoklás szerint Papp riportja manipulatív elemeket tartalmazott, amely kapcsán lehetett az a kritikai véleménye az újságírónak, hogy a hír, illetve riport hamisítás.

Továbbá azt is megállapították, hogy a közszereplő riporternek, aki ilyen riportot készít, az ilyen véleményt el kell viselnie, a helyreigazításnak nem volt alapja.  Ezt követően Papp Dániel a Kúriához fordult, akik jogerős ítéletben azt állapították meg, hogy a hírhamisító nem tényállítás, hanem erőteljes vélemény.

Papp pályájának nem tett rosszat a hírhamisító botrány, korábban ő volt az MTVA hírosztályának vezetője, volt programigazgató és tartalomszolgáltatási igazgató is, az eddigi fizetése 1 850 000 forint volt, ami ezek után várhatóan tovább növekszik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?